Ana SayfaDünyaÇin’de yerel aşı kuralları: Aşı olmazsan çocuğun okula gidemez

Çin’de yerel aşı kuralları: Aşı olmazsan çocuğun okula gidemez

HABER MERKEZİ – Çin’de, bazı yerel yönetimler ailelerinin aşı olmaması durumunda öğrencileri okula almayacaklarını açıkladılar.

Çin’deki bazı yerel yönetimler, tüm aile üyeleri aşılanmadıkça öğrencilerin Eylül ayında okula geri dönmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Bazı şehirler ayrıca insanların hastaneler ve süpermarketler gibi halka açık yerlere girmek için aşı olmaları gerektiğini söyledi.

BBC’nin haberine göre bu kanunlar, Çin’in yıl sonuna kadar ‘nüfusunun yüzde 64’ünü aşılama’ şeklindeki ulusal hedefine ulaşmak için yapıldı.

Guangxi eyaletinin Beiliu şehrinde bu hafta başlarında yayımlanan ve bu kararın her yaştan öğrenci için geçerli olduğunu ekleyen bir bildiride, “Henüz aşılanmamış olanlar, çocuğunuzun okula dönüşünü etkilememek için acele etmeli ve aşı olmalıdır” denildi.

Jiangxi ve Henan da dahil olmak üzere diğer illerdeki yerel yönetimler, yeni güz dönemine yalnızca aileleri aşılanmış olan öğrencilerin katılmasına izin verileceğini söyleyen benzer yönergeler yayımladı.

Bu kurallar, Çin’in farklı bölgelerinde farklı şekillerde uygulanıyor.

Kanunlara tepki gösterildi

Duyurular tepkiyle karşılandı ve halk kanunları “haksız” olarak nitelendirdi.

Bir kişi mikroblog platformu Weibo’da “İlk başta aşıların gönüllü olduğunu söylediler. Sonuçta zorunlu oldukları ortaya çıktı” dedi.

Çin’in üst düzey sağlık yetkilileri, insanların aşı olmaya teşvik edilmesi gerektiğini ancak kararın kendilerine bırakılacağını söyledi.

Buna benzer olarak Fransa ve Yunanistan’da bazı sektörlerde aşı olmayı zorunlu hale getirmişti.




Önceki Haber
Avrupa'da sel: Hayat durdu, 100'ü aşkın can kaybı var
Sonraki Haber
AA'nın 'toplu mezar' haberine Afrinlilerden yalanlama