Ana SayfaDünyaZimbabve’de aşı eksikliği: Kuyruklarda bekleyen halk geri çevriliyor

Zimbabve’de aşı eksikliği: Kuyruklarda bekleyen halk geri çevriliyor

HABER MERKEZİ – Ülkedeki aşı eksikliğine rağmen Zimbabveliler, COVID-19’a karşı aşı olma umuduyla kilometrelerce uzunluktaki sıralarda bekliyorlar.

Ülkenin başkenti Harare’deki Zimbabveliler, Covid-19’a karşı aşı olma umuduyla başkentin ana hastanelerinden birinin dışında kilometrelerce kuyruğa girdi, ancak çoğu kişi ‘aşı yok’ denilerek geri çevrildi.

Pentekostal Kilisesi’ndeki yarı zamanlı papazlık yapan Andrew Ngwenya, ailesi ile evlerinden 11 kilometre uzaktaki, aşı dozlarının sadece bazen bulunabildiği sevk hastanesi Parirenyatwa’ya gitti.

“Bekleme sıraları 5 kilometre kadar uzun ve gün içinde 30 dan az kişinin aşı olduğunu gördüm” diyen Ngwenya ve cemaat üyeleri, aşı olmayı tercih etseler de, şimdi ‘ilahi müdahale’ için dua ettiklerini söylediler.

Africanews’in haberine göre Zimbabve, virüsün delta varyantının hızla yayıldığı Afrika ülkelerinden biri.

Bugüne kadar Zimbabwe’nin 15 milyon nüfusunun yüzde 9’u en az bir doz aşı ve yüzde 3.7’si iki doz aşı olabildi.

Ülkedeki Covid-19 önlemleri

Bu ayın başlarında aşı eksikliği bulunan ülke, Covid-19’un yeniden canlanmasıyla mücadele etmek için katı karantina önlemlerine geri döndü.

Gece sokağa çıkma yasağına, azaltılan çalışma saatlerine ve şehirler arası seyahat yasağına rağmen Haziran ayında virüsün yayılımı önemli ölçüde arttı.

Afrika kıtasındaki aşılar

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin açıklamasına göre, kıtada bulunan 1,3 milyar insanının yüzde 2’sinden azı en az bir Covid-19 aşısı oldu.




Önceki Haber
Tuz Gölü'nde toplu flamingo ölümleri
Sonraki Haber
Southgate bize yeni bir İngiltere gösterdi ama eskisi hâlâ duruyor