Ana SayfaGüncelDışişleri’nden BM’ye yanıt: Asılsız iddiaları reddediyoruz

Dışişleri’nden BM’ye yanıt: Asılsız iddiaları reddediyoruz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın Maraş açıklamasıyla ilgili olarak, “BM Güvenlik Konseyi açıklaması ile çeşitli ülkelerin, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan, asılsız iddialara dayanan açıklamalarını tümüyle reddediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs ziyaretinde Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamıştı.

Erdoğan’ın sözlerini gündemine alan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye’yi kınadıklarını ifade etmişti.

Açıklamada, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denilmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise bu açıklamaya “Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan, asılsız iddialara dayanan açıklamalarını tümüyle reddediyoruz” yanıtını verdi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere, bu adımlarla Maraş’ta yeni mağduriyetlerin oluşmayacağı, herkesin yararına olacak şekilde, mevcut mağduriyetlerin giderileceği kaydedildi.

“Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi maalesef Kıbrıs meselesinde de sahadaki gerçekleri görmemekte ısrar etmektedir. Bu anlayışla, BM Güvenlik Konseyi’ni, Rum-Yunan ikilisinin yanıltıcı propagandasından kurtulmaya, ayrıca KKTC’nin, Maraş konusunda hukuka uygun olarak attığı adımlarını ve Cenevre’de sunduğu yapıcı ve gerçekçi önerisini desteklemeye davet ediyoruz.




Önceki Haber
Günlük 'Corona' tablosu: 60 can kaybı, 11 bin 94 yeni vaka
Sonraki Haber
CTP milletvekili Akansoy: Onlarca yıllık emeği heba ettiniz