Ana SayfaToplumsal CinsiyetGeri Gönderme Merkezi’nde cinsel saldırı davası: İki erkeğe 15’er yıl hapis

Geri Gönderme Merkezi’nde cinsel saldırı davası: İki erkeğe 15’er yıl hapis

HABER MERKEZİ – Van’daki Kurubaş Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan İranlı mülteci bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki güvenlik görevlisi erkeğe 15’er yıl hapis cezası verildi.

Van İl Göç İdaresi’ne bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) tutulan İranlı bir mülteci kadının, 2020’nin Temmuz ayında iki güvenlik görevlisi erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Kadına tecavüz eden güvenlik görevlileri İ.H.K. ve Y.V. ile hala teşhis edilemeyen bir kişi hakkında, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla açılan davanın 4’üncü duruşması yapıldı.

Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, sanıklar tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Van Barosu Göç ve İltica Komisyonu ile Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

Savcının esasa ilişkin açıkladığı mütalaaya karşı sanık avukatları savunma yaptı. Daha sonra söz alan sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, her iki sanığa ayrı ayrı 15’er yıl hapis cezası verdi.

Ayrıca faillerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.




Önceki Haber
Medeni Yıldırım Davası: Sanık askere ikinci kez beraat
Sonraki Haber
Hükümetin kamu işçisine zam teklifi belli oldu