Ana SayfaManşetKılıçdaroğlu: Erdoğan dönemi bitmiştir

Kılıçdaroğlu: Erdoğan dönemi bitmiştir

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin yerli ve milli olmadığını belirterek, ”Erdoğan dönemi bitmiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Kadıköy’de bulunan kilisenin üzerine çıkıp oyun oynayan kişileri hatırlatarak başlayan Kılıçdaroğlu, provokasyonlara izin vermeyeceklerini söyledi.

Her inanca saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi:

Birilerinin maşaları onlar. Her inancın başımızın üstünde yeri var. İnsanlar inançlarını, ibadetlerini nerede yapıyorlarsa tertemiz bir ortamı sağlamak bizim görevimizdir. Bu konuda belediye başkanlarına verdiğim talimat bulunduğunuz bölgede cami, havra, kilise, cemevi ne varsa orayı pırıl pırıl yapacaksınız. Provokatörler var, önümüzdeki süreçte de buna benzer olaylar yaşayabiliriz.

Tütün üreticilerinin tutuklanması

Tütün üreticilerinin mücadelesine değinen Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

Tütün üreticileri de mücadele ediyorlar. Siz misiniz hak isteyen sabahın köründe evleri basıldı, talimatla. 16 işçiyi aldılar, gözaltında tuttular, mahkemeye çıkarttılar, 6’sını adli kontrol şartı ile serbest bıraktılar 10’unu da hapishaneye yolladılar. Adıyamanlı kardeşim, hak istemenin maliyetinin ne olduğunu görüyorsun değil mi? Açık ve net söylüyorum, bu kardeşine güveneceksin.

‘Erdoğan dönemi bitmiştir’

Gençlerin sorunlarını yakından takip ettiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, hükümete de sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

‘Yerliyim ve milliyim’ diyorlar. Siz ne yerli ne millisiniz, siz ahlaksızsınız. Sen devletin en büyük ihalelerini beşli çeteye teslim ettin. Rüşvet alanları, yolsuzluk yapanları, uyuşturucu baronlarını korudun, kolladın adaleti onlara teslim ettin. Sen devlette liyakati bitirdin. Sen sahip olduğun haram mal varlığı dolayısıyla tehdit edildin ve kendini Trump’a teslim ettin. Sana ‘aptal olma’ dedi sen sesini çıkaramadın. Erdoğan dönemi bitmiştir. Erdoğan dönemi ciddi hasarlar vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Ama biz bu ülkeyi seven insanlar olarak birlikte hareket etmek zorundayız. Erdoğan diyor ki, “Memleketi size teslim etmeyeceğiz” Memleketi millet teslim edecek bize. Bu millet, Millet İttifakı’na iktidarı teslim edecektir buna inanıyorum.

 




Önceki Haber
Pakize Atar cinayeti 13 yıl sonra çözüldü: Fail Hayri Deliçay tutuklandı
Sonraki Haber
Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı, bir polis tarafından öldürüldü