Ana SayfaManşetErdoğan Diyarbakır’da HDP’yi hedef aldı: Tek dertleri Erdoğan’sız bir Türkiye

Erdoğan Diyarbakır’da HDP’yi hedef aldı: Tek dertleri Erdoğan’sız bir Türkiye

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da konuşan Erdoğan, HDP’yi hedef alarak, “Dün çözüm sürecini baltalayanlar, şimdi CHP ile işbirliği yapıyor. Tek dertleri Erdoğan’sız, AK Parti’siz bir Türkiye” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da toplu açılış töreninde konuştu. OHAL’i kaldırdıklarını ifade eden Erdoğan, çözüm sürecine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

Biz Diyarbakır’da 2005 yılında ne demişsek, dün de oradaydık, bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı yerde olacağız… Çözüm sürecini niye başlattık? Yeter ki artık anneler ağlamasın, akan kan dursun, her meşrepten insan kardeş olsun dedik. Bu bölgenin insanları demokrasiden, ekonomik büyümeden nasibini alsın diye baldıran zehri de olsa içeriz dedik, bu meydan da söyledim. Samimiyetle başlattığımız bir süreci provoke ettiler, zehirledir ve sonunda tamamen yıktılar… Küresel emperyalizmin ülkemizde yaklaşık bir buçuk asırdır kaşıdığı bir yarayı kapatmak için evet çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık. Çünkü çözüm sürecini bunların kötü niyeti, gizli gündemleri sonlandırdı.

“Dün akan kanı sürdürmek için çözüm sürecini baltalayanlar, şimdi CHP ile işbirliği yapıyor hatta anayasa yapmaktan bahsediyorlar” diyen Erdoğan, muhalefetin tek derdinin “Erdoğan’sız, AK Parti’siz bir Türkiye” olduğunu söyledi:

Kafalarındaki bu faşist emellere bu kardeşiniz engel olarak gördükleri için de işi gücü bırakıp bizimle uğraşıyorlar. Sizden ricam bunları gördünüz her yerde yakalarına yapışın, sorun; “Çözüm sürecini bitirmek için size kim talimat verdi”, bunu sorun.




Önceki Haber
Tutuklulara 'Kürtçe konuşamazsınız' dayatması: Sürekli darp ediyorlar, sesimizi duyun
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.