Ana SayfaDünyaHindistan’da selfie çeken 11 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü

Hindistan’da selfie çeken 11 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü

HABER MERKEZİ – Hindistan’ın kuzeyindeki Jaipur kentinde yıldırım düşmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer arama çalışmaları başlattı.

Hindistan’ın popüler bir turist merkezi olan 12. Yüzyıl’dan kalma Amber Kalesi’ndeki bir gözetleme kulesinin tepesinde, yağmurda selfie çeken 11 kişi yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Olayın ardından 29 kişinin de kuleden, yakındaki bir ormanlığa atladığını belirten üst düzey bir polis, kulenin kalede popüler bir yer olduğunu ve ölenlerin çoğunun da gençler olduğunu açıkladı.

BBC’nin haberine göre Jaipur kentinin bulunduğu Rajasthan eyaletinin Başbakan’ı Ashok Gehlot, ölenlerin ailelerine tazminat olarak 500 bin rupi (6 bin 700 dolar) verileceğini açıkladı.

Hindistan’da yıldırım vakaları

Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), ülkede 1960’lardan bu yana yıldırım çarpması ölümlerinin iki katına çıktığını söyledi.

Veriler, yıldırım olaylarının da 1990’ların başından ortalarına kadar %30-40 oranında arttığını söylüyor. 2018’de Hindistan’ın güneyindeki Andhra Pradesh eyaletinde sadece 13 saat içinde 36 bin 749 yıldırım çarpması kaydetmişti.

İklim krizinin bu faktörde büyük bir rol oynadığını belirten yetkililer, yıldırımların ağaçların daha az olduğu bölgelerde daha yaygın olduğunu, bu yüzden de insanların savunmasız kaldığını açıkladı.




Önceki Haber
EPSAŞ'ın susuzluk stratejisi İsa'yı boğdu!
Sonraki Haber
Yıkmadan da yapılabiliyormuş: TMMOB’dan Sur için örnek çalışma