Ana SayfaGüncelTutuklulara ‘Kürtçe konuşamazsınız’ dayatması: Sürekli darp ediyorlar, sesimizi duyun

Tutuklulara ‘Kürtçe konuşamazsınız’ dayatması: Sürekli darp ediyorlar, sesimizi duyun

HABER MERKEZİ – Tutuklu İslam Erdoğan, ailesiyle yaptığı görüşmede çıplak aramayı kabul etmedikleri için darp ve işkenceye maruz kaldıklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, cezaevi yönetiminin kendilerine “burada Kürtçe konuşamazsın, Türkçe konuş” dayatmasında bulunduğunu belirtti.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden yeni yapılan S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen tutuklulardan İslam Erdoğan, aileleri ile yaptıkları haftalık görüşmede çıplak aramayı kabul etmedikleri için gardiyanlar tarafından saldırıya uğradıklarını aktardı.

Erdoğan, insanlık dışı uygulamalara maruz kaldıklarını belirterek, “Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Eğer sesimize ses olmazsanız başımıza her an her şey gelebilir” dedi.

Dil dayatması

Erdoğan ayrıca kendilerine dil dayatması yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Cezaevi yönetimi bize açık bir şekilde ‘burada Kürtçe konuşamazsın, Türkçe konuş’ diyor. Ben Kürdüm ve Kürtçe konuşacağım. Arkadaşlarımın başına bir şey gelirse sorumlusu onlardır. Arkadaşlarım yanımda değil ve şuanda onlarla irtibatta değilim. Bize işkence ettiler. Durumumuz iyi değil ve tehlikedeyiz. Hasta tutuklu arkadaşımıza saldırdılar. Saldırı sonucu arkadaşımız baygınlık geçirerek yere düştü. Bana da 10 kişi saldırarak kol ve bacağımı kırdı. Kafam ve bacaklarımda şişkinlik var. Gözümü açamıyorum. Bir arkadaşımın sırtı kırıldı. Buna rağmen beni doktora götürmediler ve bana darp raporu verilmedi. Ters kelepçe ile ellerimiz bağlayarak yerlerde sürüklediler. Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Biz 3 kişi hücreye koydular. Bu hücrelerde yatak yok. Bize saldırsalar kendimizi koruyamayacağız. Her gün baskın yapıp ve arama yapıyorlar. Bize çıplak arama dayatması yapılıyor.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Sinovac'ın Türkiye'deki Faz-3 ara sonucu açıklandı: Yüzde 83,5 etkili
Sonraki Haber
Erdoğan Diyarbakır'da HDP'yi hedef aldı: Tek dertleri Erdoğan'sız bir Türkiye