Ana SayfaGüncelTütün protestoları yayılıyor: Adıyaman ve Malatya’ya asker takviyesi yapıldı

Tütün protestoları yayılıyor: Adıyaman ve Malatya’ya asker takviyesi yapıldı

HABER MERKEZİ- Tütün satışına getirilen yetki belgesine karşı harekete geçen tütün üreticileri, Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nu trafiğe kapattı. Protestoların sürdüğü Adıyaman ve Malatya’ya asker takviyesi yapıldı.

Hükümetin tütün satışına yetki belgesi zorunluluğu getirmesine karşı, Adıyaman ve Malatya’daki tütün üreticilerinin yol kapatma eylemlerinden sonra Diyarbakır’ın Lice ve Kocaköy ilçelerindeki tütün üreticileri de eyleme geçti.

Tütün üreticileri, Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nun 60’ıncı kilometresinde yolu trafiğe kapattı. Tütün üreticilerinin yolu barikatla kapatarak, trafik akışını durdurması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu.

Yaklaşık 300-400 tütün üreticisinin katıldığı ve yolu traktörle kapattığı yol kapatma eyleminde sık sık, “Tütünüme dokunma” sloganı atıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, tütün üreticilerin ipe geçirilen tütün yapraklarını boyunlarına geçirdiği eylemin başlamasıyla eylem yerine zırhlı araç eşliğinde çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Tütün yetiştiricilerine karşı eylemlerin günlerdir sürdüğü Malatya ve Adıyaman’a da bölgeden çok sayıda asker getirildi.

Getirilen askerler, yol kesme eylemlerinin gerçekleştiği alanlarda kontrol noktaları kurdu. Tütün yetiştiricileri, müzakereler için cuma gününe kadar eylemlerine ara vermişti.




Önceki Haber
Gürcistan'daki LGBTİ+ aktivistlerinin ofisine aşırı sağcılar saldırdı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.