Ana SayfaGüncelUsta müzisyen İlyas Tetik geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdi

Usta müzisyen İlyas Tetik geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdi

HABER MERKEZİ – Çok sayıda ünlü sanatçıyla birlikte çalışan usta müzisyen İlyas Tetik’in geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdi.

“Hayatımı Yazsam Roman Olurdu”, “Bulunur Elbet” ve “Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan” gibi pek çok şarkıya imza atan ünlü keman virtüözü İlyas Tetik, yaşamına son verdi.

Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş gibi çok sayıda ünlü şarkıcının albüm çalışmalarına da destek veren Tetik’in, geçim sıkıntılarından dolayı İstanbul Sarıyer’deki evinde intihar ettiği öğrenildi.

Tetik’in yaşamına son vermesi müzik dünyasını yasa boğdu. Tetik’in ardından paylaşılan bazı mesajlar şöyle:

 

 

 

Kimlerle çalışmıştı?

Tetik’in albümlerinde müzik yönetmenliği yaptığı isimler arasında Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunuyordu.

Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaşmıştı.

İlyas Tetik, yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü “İstanbulda Bir Keman”da toplamış ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıtmıştı.




Önceki Haber
Temyiz başvurusu reddedildi: Karar onanırsa, Dilek Doğan'ı vuran polis sadece 45 gün cezaevinde kalacak
Sonraki Haber
Covid-19'da bugün: 35 can kaybı, 4 bin 678 vaka