Ana SayfaEkolojiBozkurt Belediye Başkanı: İlçemizin yok oluşunu izliyoruz

Bozkurt Belediye Başkanı: İlçemizin yok oluşunu izliyoruz

HABER MERKEZİ – Kastamonu’da etkili olan kuvvetli yağmur 8 ilçede sele neden oldu, köprüler yıkıldı, araçlar sürüklendi, mahsur kalan çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Orta Karadeniz’de etkisini artıran yağışlar Kastomunu, Bartın ve Sinop’ta sele neden oldu.

Yaşanan sel sonrası, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Yollarda çökme meydana geldi, 2 köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı.

Can ve mal kaybının artmasından endişe ediliyor.

Soylu: Haber alınmayan yerler var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan sel felaketiyle ilgili, “Tahliyelere havadan devam ediliyor. Selle ilgili haber alınmayan yerler mevcut” dedi.

Bazı alanlarda su yüksekliğinin 3-4 metreye ulaştığını ve yağış miktarının 300 kilogramın üzerinde olduğunu belirten Soylu, Sinop’ta Ayancık Devlet Hastanesi’nin boşaltıldığını söyledi.

Civelek: Böyle bir şey görmedik

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ise dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, “Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su, dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.

‘İlçemizin yok oluşunu izliyoruz’

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi Belediye Başkanı Muammer Yanık ise , NTV’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

İlçemiz tarihte böyle felaket görmedi. Tarifsiz bir şekilde ilçemizin yok oluşunu seyrediyoruz. İş makineleriyle bir şey yapma şansı sıfır. Hız kesmeden yağışlar devam ediyor. Vatandaşlarımız çatılarda kurtarılmayı bekliyor. Helikopter harici vatandaşları kurtarmamız mümkün değil. Bölgede şu anda olağanüstü bir durum var.




Önceki Haber
Dersim'de 5 bin 500 yıllık çocuk iskeleti bulundu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.