Ana SayfaDünyaKabil Havaalanı’nda çatışma: Bir ölü, üç yaralı

Kabil Havaalanı’nda çatışma: Bir ölü, üç yaralı

HABER MERKEZİ – Kabil Havaalanı’na girmeye çalışan silahlı kişilerle çıkan çatışmada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı’nın çevresinde bu sabah havaalanına girmeye çalışan silahlı kişilerle çatışma çıktı.

Alman ve Amerikan askerlerinin de Afgan güvenlik görevlileriyle birlikte karşılık verdiği çatışmada bir Afgan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, üçü de yaralandı.

Saldırganların kime bağlı olduklarına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Alman ordusunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, çatışmanın havaalanının kuzey kapısı önünde meydana geldiği, çatışmaya katılan Alman askerleri arasında yaralanan olmadığı belirtildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya’nın Kabil’deki büyükelçiliği, havaalanına girişlerde hâlâ tehlikeli durumlar yaşandığı ve silahlı bir çatışmanın meydana gelebileceği uyarısında bulunmuştu.

Elçilik, havalanındaki güvenlik durumu nedeniyle Afganistan’daki Alman vatandaşlarına ve Afgan personeline evlerinde ya da bulundukları güvenli bir yerde kalmalarını tavsiye etmişti.

IŞİD uyarısı

ABD yönetimi de IŞİD’in bir saldırı düzenlemesinden endişe ediyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan haber kanalı CNN’e yaptığı açıklamada, “Tehdit gerçek, ileri derecede ve devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Biden da IŞİD’in Afganistan’da bir saldırı düzenleyebileceğini söyledi. Birbirine rakip olan Taliban ve IŞİD’in Afganistan’daki uzantısı arasında geçmişte çatışmalar yaşanmıştı.

Kabil’deki havalimanında dün yaşanan izdihamda da yedi Afgan yaşamını yitirmişti.




Önceki Haber
Bitcoin 50 bin dolar bandını tekrar geçti
Sonraki Haber
Meşrulaştıran söylemler