CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır programı belli oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır programı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu’nun Diyarbakır programı netleşti. Ziyarette Kılıçdaroğlu, kadınlar, gençler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce iki kez ertelenen Diyarbakır ziyaretini 10 Mart’ta gerçekleştirecek. “Kadim şehirde kadim birliktelik için geliyoruz” sloganıyla düzenlenecek ziyarette Kılıçdaroğlu’na, genel başkanı yardımcıları ve milletvekilleri de eşlik edecek.

Sur esnafını ziyaret edecek

10 Mart Perşembe günü otelde kadınlarla kahvaltı yapacak olan Kılıçdaroğlu, ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde CHP’ye katılınlar için düzenlenen törene geçecek. Sur İlçesi’nde esnafı ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir otelde bir araya gelecek, hemen ardından ise gençlerle toplantı yapacak.

STK temsilcileri ve davetlilerin sorularını yanıtlayacak

11 Mart Cuma günü ise DİTAM’ın bir otelde düzenleyeceği, “Tigris diyalogları” toplantısına katılacak olan Kılıçdaroğlu, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerin sorularını yanıtlayacak. CHP lideri Diyarbakır programının ardından Urfa’nın Siverek İlçesi’ne geçecek.

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti öncesi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat kente gitti. Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise 8 Mart’ta Diyarbakır’a gidecek.

Ocak ayı sonunda Diyarbakır ziyaretini programına alan ve “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklaması ile ittifak ortağı İYİ Parti’nin de tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, hava koşulları nedeniyle bu geziyi ertelemişti.

HABER MERKEZİ