Ana SayfaGüncelGazeteci Hayri Demir’in gözaltı süresi 7 gün uzatıldı

Gazeteci Hayri Demir’in gözaltı süresi 7 gün uzatıldı

HABER MERKEZİ – 16 Mart günü Ankara’daki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Dihaber muhabiri Hayri Demir’in gözaltı süresinin 7 gün uzatıldığı öğrenildi.

Ankara’da 16 Mart günü evine yapılan baskınla gözaltına alınan Dihaber muhabiri Hayri Demir, 8 gündür gözaltında tutuluyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulan Demir’in avukatı Emin Çoban, müvekkilinin gözaltı süresinin 7 gün uzatıldığını duyurdu.

Avukat Çoban dün gazetemize yaptığı açıklamada, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle hala müvekkilinin gözaltı gerekçesini öğrenemediklerini belirtmişti.

OHAL sürecinde dosyalara uygulanan gizlilik kararı nedeni ile dosya savcılık makamına intikal etmeden kendilerinin de dosya içeriğinden bihaber olduklarına dikkat çeken Çoban, gizlilik kararı ile savunma makamının güçsüzleştirildiğini de vurgulamıştı.

Gazeteci Demir: Sağlık durumum gayet iyi

Gazeteci Hayri Demir, avukatı Çoban aracılığıyla dün gönderdiği mesajda dayanışma gösteren herkese selamlarını ileterek sağlık ve moralinin iyi olduğunu söyledi. Demir mesajında şunları kaydetti:

Gözaltına alındığım günden bu yana dayanışma mesajları ile yalnız olmadığımı hissettiren tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Sağlık durumum gayet iyi ve moralim yerinde. Hakikat arayışı olarak adlandırdığımız gazetecilik mesleğinin bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Her dönem ve koşulda doğruyu aramaktan vazgeçmedik. Unutmamalıyız ki yarattığımız dayanışma ile kalemler özgürleşecek ve hakikat halklara ulaşmaya devam edecek




Önceki Haber
Şengal'de vurulan gazeteci Nujiyan Erhan hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti