Ana SayfaGüncel‘Mühürsüz oy’ tartışması sürüyor: Pusulalarda renk farkı

‘Mühürsüz oy’ tartışması sürüyor: Pusulalarda renk farkı

HABER MERKEZİ – YSK’nin mühürsüz oyları geçeli saydığı karara ilişkin tartışmalar sürerken bu kez de mühürsüz pusulalar arasındaki ton farkı ortaya çıktı. Suruç’ta bir sandıkta tespit edilen iki mühürsüz oy pusulalarının arasındaki renk farkı dikkat çekici.

Referandum günü AKP’li üyenin itirazı üzerine mühürsüz zarf ve pusulaları geçersiz sayan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararı ile başlayan “şaibeli oy” tartışması sürüyor.

Mühürsüz pusulaların yanı sıra bu kez de bazı sandıklarda renk tonu farkı bulunan pusulalar tespit edildi.

Ton farklı bulunan pusulalar Urfa’nın  Suruç ilçesinde kurulan 1147 nolu sandıkta tespit edildi ve sandıkta görevli bir yurttaş tarafından fotoğraflandı.

HDP’nin avukatları, sandıklarda çıkan ve YSK’nin geçerli saydığı mühürsüz oylar için dediği fazla oylar hazırladığı itiraz dosyasını ilçe seçim komisyonuna sundu. Sunulan dilekçede 2 pusulada da YSK’nin mührü bulunmazken, pusulanın birindeki “Hayır” kısmının açık kahve, diğerinin “Hayır” kısmındakinin ise koyu kahve rengi

İlçede seçim günü 15-20 kişilik  bir grupla sandıkları gezen AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ardından sandıkları gezen HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, 360 seçmenli  Gap Anadolu Lisesi 1184 nolu sandıkta 240 imzaya rağmen 400’den fazla oy ve kullanıldığını ve  300’den fazla zarf ile pusula olduğunu tespit etmişti.

 




Önceki Haber
Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi başlıyor
Sonraki Haber
Kaç mühürsüz oy geçerli sayıldı?