Ana SayfaGüncelHDP eylemine polis engeli

HDP eylemine polis engeli

HABER MERKEZİ – Partileri üzerindeki baskıyı, katliamları ve tecridi protesto etmek için Şişhane’de yapmak istedikleri eylem polis tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, partilerinin kapatılmasına ilişkin açılan davayı, TSK’nın sınır ötesi operasyonu ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek için Şişhane Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti.

Aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oruç’unda bulunduğu çok sayıda vekil Şişhane Meydanı’nda bir araya gelirken, polis Beyoğlu Kaymakamlığının yasak kararını gerekçe göstererek açıklama yapılamasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Ayrıca Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda HDP’li, Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Buradan Şişhane Meydanı’na yürüyen kadınlar ve vekillere yurttaşlar da alkışlar ile destek verdi.

Şişhane Meydanı’nda diğer vekil gurubu ile bir araya gelen kitlenin açıklama yapmasına polis izin vermedi.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis içinde vekillerin de bulunduğu gruba izin vermeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine kitle “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde Tarlabaşı Bulvarı’ndan HDP İstanbul İl binasına doğru yürüyüşe geçti.

Bir süre devam eden yürüyüşün önünü çevik kuvvet polisleri kalkanlar ile kesti. Polisin bu tutumunu sloganlar ile protesto eden kitlenin bekleyişi devam ediyor.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadına zorla hap içirip, yaraladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.