Ana SayfaDünyaVenezuela’da hapisteki muhalefet lideri ‘sağlık gerekçesiyle’ tahliye edildi

Venezuela’da hapisteki muhalefet lideri ‘sağlık gerekçesiyle’ tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Venezuela’da muhalefet partisi lideri Leopoldo Lopez, ‘hükümet karşıtı gösteriler organize ettiği ve eski devlet başkanı Hugo Chavez’e düzenlenen darbeye yardım ettiği’ gerekçesiyle üç yıl hapiste kaldıktan sonra cumartesi günü ‘sağlık gerekçeleriyle’ tahliye edildi.

Sosyalist devlet başkanı Nicolas Maduro hükümetine yönelik düzenlenen gösteriler ve polis ile protestocular arasında çıkan çatışmalar üçüncü ayına girerken muhalefet lideri Leopoldo Lopez tahliye edildi.

Siyasete katılmaktan men edilen eski belediye başkanı Lopez, üç yıldır ‘hükümet karşıtı gösteriler organize etmek’ ve ‘2002’de eski devlet başkanı Hugo Chavez’e düzenlenen darbeye yardım etmek’ suçlarından hapisteydi.

Venezuela yüksek mahkemesi sağlık sorunları dolayısıyla hapis cezasının ev hapsine çevrildiğini, diğer siyasi tutsakların ‘darbeye yardım’ gibi meşru sebeplerden içeride olmalarından dolayı tahliye edilmeyeceklerini açıkladı.

Trump Lopez’in tahliyesini istemişti

Muhalefet, Lopez’in siyasi bir tutuklu olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini söylerken ABD Başkanı Donald Trump dahi bu istek için Venezuela Başkanı Maduro’ya baskı yapmıştı.

Nicolas Maduro, bu isteği Lopez’i ‘halkı galeyana getirmeye çalışan tehlikeli bir terörist’ olarak niteleyerek reddetmişti.

Previous post
HDP: Bütün gücümüzle 'Adalet Mitingi'nde olacağız
Next post
G20'ye giden Erdoğan: Adalet Yürüyüşü 'sözde', Demirtaş 'terörist'