Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen’in kardeşi: Ablam çok kilo kaybetti, fiziksel görünüşü değişti

Nuriye Gülmen’in kardeşi: Ablam çok kilo kaybetti, fiziksel görünüşü değişti

HABER MERKEZİ – Semih Özakça ile birlikte 233 gündür açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen’in sağlık durumuna ilişkin son açıklama, Gülmen’in kardeşi ve refakatçisi Beyza Gülmen’den geldi. Gülmen, ablasının çok kilo kaybettiğini ve fiziksel görünüşünün değiştiğini söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, eylemlerinin 233’üncü gününde.

20 Ekim’de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilen Özakça, eylemine evinde devam ederken, Gülmen ise zorla tutulduğu Numune Hastanesi’nde açlık grevini sürdürüyor.

Nuriye Gülmen’e refakat eden kardeşi Beyza Gülmen, ablasının sağlık durumuna ilişkin Duvar’dan Serkan Alan’a açıklamalarda bulundu.

Nuriye Gülmen’in çok kilo kaybettiğini ve fiziksel görünüşünün değiştiğini belirten Beyza Gülmen, “İçten içe ablamın organlarından yediğini düşünüyorum. O kadar zayıf şu anda” dedi.

En büyük korkularının zorla müdahale ihtimali olduğunu belirten Gülmen, şunları söyledi:

Zorla müdahale tehdidini çok açık hissediyoruz. Her an müdahaleye açık olduklarını yardım istediğimizde verdikleri tepkilerden gördüm. Ablama karşı daha ayrı bir öfkeleri var. Görüntüsünün insanlarda yaratacağı duygulardan dolayı insan içerisine çıkarmıyorlar. Ablamın savunması eşyalarının arasında kaldı. Savunmasını dahi yapamadı ve hep sakladılar. Serbest bırakmamalarının nedeni hem insanlara göstermemek hem zorla müdahale etmek.

Ayrıca Beyza Gülmen, şu çağrıyı yaptı:

Numune Hastanesi’ne insanların gelmesini istiyorum. Tanışmıyorsak bile ne yapabileceğimizi burada konuşalım. Ablam şu an onların ellerinde ve biz bir şey yaparak onu oradan alabiliriz. Müdahale olmadan önce ne yapmamız gerekiyorsa onu belirleyip uygulamamız gerek.


Açlık grevindeki Semih Özakça’nın sağlık durumu


Previous post
Meralar yok ediliyor: 'Üretici değil, çok uluslu şirketler kazanacak'
Next post
AP'deki taciz iddiaları bağımsız bir komiteyle soruşturulacak