Ana SayfaGüncel‘Hakan Atilla’nın da anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var’

‘Hakan Atilla’nın da anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var’

HABER MERKEZİ – ABD’de Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu yargılandığı davayı yakından takip eden CHP’li Erdal Aksünger, “Hakan Atilla’nın da anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın yargılanacağı davada jüri seçiminin 27 Kasım’a ertelenmesi, jürili duruşmanın da 4 Aralık’ta yapılacağının ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aksünger, aynı dava kapsamında yargılanan eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın da “anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var” dedi ve gizli oturum yapılmasının buna işaret olabileceğine vurgu yaptı.

Sarraf Davası’nı yakından takip eden CHP’li Aksünger, Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

‘Gizli Oturum’

Sarraf davasında jüri seçimi 27 Kasım’a, duruşmalar 4 Aralık’a ertelendi. Sarraf davasında iki saat kadar önce yapılan ön duruşmaya Rıza Sarraf katılmadı. Eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla duruşmada hazır bulundu. Davanın hakimi Richard Berman, yaklaşık iki saat süren gizli bir oturum yaptı. Daha önce bir Türk, bir ABD’li gazeteci alacağını açıklamıştı, ondan da vazgeçti ve içeri kimseyi almadı. Hakan Atilla’nın da anlaşma yoluna gideceği yönünde çok güçlü işaretler var, gizli oturum yapılması buna işaret olabilir.

‘Bir haftalık zaman davanın gidişatında belirleyici olacak’

Savcılık, mahkeme ve savunma, yani tüm oyuncular davayı anlaşma ile tamamlamayı hedefliyor olabilir. Bugün normalde jüri belirlenecek ve 27 Kasım’da hızlı – jürili duruşmalara geçilerek dava hızla sonuçlandırılacaktı. Jüri belirleme işlemi 27 Kasım’a, hızlı – jürili yargılama ise 4 Aralık’a ertelendi. Arada ortaya çıkan bir haftalık zaman, davanın gidişatında belirleyici olacak.

‘Jürili yargılama Ocak 2018’e sarkabilir’

Sarraf ve Atilla’nın anlaşma yoluna gitmesi halinde, jürili duruşmalara gerek kalmadığı için bundan tamamen vazgeçilebilir ve dava onlar açısından karara bağlanabilir. Ancak bu durumda hem bu anlaşma dışında kalan sanıklar açısından, hem de yeni sanıklar, iddianameler eklenerek yeni davalar açılması yüksek ihtimal olacaktır. Olası yeni davalar, başka kurumları ve kişileri gündeme getirebilir. ABD federal yargısı, konuyu takip etmeye devam edecektir, bu kesin. Anlaşma olmaması veya davanın devam etmesi halinde ise, haftaya yeni bir erteleme gündeme gelebilir ve jürili yargılama Ocak 2018’e sarkabilir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hassasiyetleri değil, haysiyeti görebilmek - Akın Olgun
Sonraki Haber
Demirtaş'ın mektubu 75 gün sonra tutuklu gazeteci Türfent'e ulaştı