Ana SayfaGüncelSoylu’dan Kaftancıoğlu’na: Militanlarla gelenlerin içerisinde ne işi var?

Soylu’dan Kaftancıoğlu’na: Militanlarla gelenlerin içerisinde ne işi var?

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu hedef alarak “Bir siyasi parti il başkanının üniversite rektör atamasında oraya terör iltisaklı terör militanlarıyla orada ne işi var?” ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu ise Soylu’ya “CHP’li il başkanları, haklı mücadelenin yanında yer alır” şeklinde bir yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla yapılan eylemler üzerinden CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nu hedef aldı.

31. Dönem Jandarma Komando Uzman Erbaş Temel Kursu Mezuniyet Töreni’nde konuşan Soylu, “Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız” iddiasında bulundu.

Soylu, “Farklı kisveler altında demokrasiyi Truva atı olarak kullanarak tezgahlanmış, devletimizin saygınlığını, itibarını, bizatihi devletin kendisini hedef alan, milletin devletine olan sevgisini, sadakatini, inancını hedef alan çok cepheli taarruzla karşı karşıyayız” diye de belirtti.

“2 gün önce rektör ataması üzerinden bu ülkeyi demokrasi dışı göstermek için üniversitede olay çıkarıldığını” savunan Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ismini vermeden şu ifadeleri kullandı:

Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var? Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası. Oradan çıkacak projelerle ülkemiz gurur duymalıdır.

Kaftancıoğlu’ndan yanıt

Canan Kaftancıoğlu ise Süleyman Soylu’ya Twitter üzerinden yanıt verdi.

Kaftancıoğlu, “CHP ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler” dedi.

“Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur” diye de ekledi.

  Boğaziçi gözaltıları: 24 öğrenci serbest

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Metin Göktepe'nin öldürülmesinin üzerinden çeyrek asır geçti
Sonraki Haber
HDP'den 'Kobani iddianamesi' yorumu: Mizah dergilerine kapak olur