Ana SayfaGüncelMGK gündemi: İçeride OHAL, dışarıda savaş

MGK gündemi: İçeride OHAL, dışarıda savaş

HABER MERKEZİ – Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. OHAL’in 3 ay daha uzatılması yönünde tavsiye kararı alınması beklenen MGK toplantısında, Afrin’e yönelik hazırlıklara ilişkin karar verilmesi bekleniyor.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplanacak.

Kurul’un en önemli iki gündemini ise Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılması ve Afrin’e yönelik operasyon hazırlıkları oluşturuyor.

Bakanlar Kurulu tarafından 3 ay daha uzatılması kararlaştırılan Olağanüstü Hal’in (OHAL) bir kez daha uzatılması yönünde “tasviye” kararı çıkması bekleniyor.

Ancak toplantının gündeminde öne çıkacak olan konu, Afrin’e yönelik operasyon hazırlıkları. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 13 Ocak tarihinden beri her gün gündeme getirdiği ve bununla paralel olarak sınırda askeri hazırlıkların yoğunlaştırıldığı konu, MGK toplantısında da ele alınacak.

MGK sonrası Bakanlar Kurulu

Afrin’e ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüşen Hulusi Akar ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun görüşmelerin içeriğine ilişkin kurul üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.

Ayrıca MGK’nın ardından Bakanlar Kurulu’nun toplanması planlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan NATO Genel Sekteri ile 'Afrin'i görüştü
Sonraki Haber
'İçeriden' bir yazı: Selvi'ye göre Rusya'dan hala izin yok, Erdoğan 'psikolojik savaş' taktiği uyguluyor