Ana SayfaDünyaABD Biden’ın emriyle İran milislerini bombaladı

ABD Biden’ın emriyle İran milislerini bombaladı

HABER MERKEZİ – ABD hava kuvvetleri, Başkan Joe Biden’in talimatıyla Suriye’de İran’a yakın milisleri bombaladı. Pentagon, bombalamanın Erbil’deki ABD üslerine dönük saldırıya yanıt olarak yapıldığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Suriye’nin doğusunda Ketaibi Hizbullah ve Ketaibi Seyid el Şüheda’ya ait karargahların bombalandığı belirtildi.

Basına bilgilendirmede bulunan Pentagon Sözcüsü John Kirby, “Başkan Joe Biden’ın talimatı üzere ABD kuvvetleri doğu Suriye’de İran destekli silahlı gruplarca kullanılan bir yapıya hava saldırısı düzenledi” dedi.

Kirby, iki grubun Erbil’deki ABD üslerine yönelik saldırıya yanıt olarak hedef alındığını, bombardımanda her biri 226 kilogram ağırlığında yedi bomba kullanıldığını söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombalama sonucu İran destekli 17 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

İran Pasdaranlarına yakın “Sentkam” haber sitesi ise saldırıda bir ölü ve bir kaç yaralının olduğunu ileri südü.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da saldırıya ilişkin olarak, “O karargahta neyi hedef aldığımızı ve son saldırıları gerçekleştiren aynı milisler tarafından kullanıldığını çok iyi biliyoruz. Kayıplarına ilişkin detaylı bilgiler elde ettik. Öngördüğümüz gibi başarılı bir iş gerçekleştirdik” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM takipsizliği bozdu: Polis öldürmüş olabilir
Sonraki Haber
Hollanda da Çin’in Uygurlara yönelik eylemine ‘soykırım’ dedi