Ana SayfaGüncelÖnder ‘7 Haziran havası var’ dedi: ‘Hayır’ çıkacak

Önder ‘7 Haziran havası var’ dedi: ‘Hayır’ çıkacak

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ‘başkanlık’ referandumundan ‘Hayır’ çıkacağını söyledi ve ekledi: “Biz birçok alanda 7 Haziran havasını teneffüs ediyoruz. 17 Nisan’dan itibaren barışı örgütlemeye başlayacağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 16 Nisan’daki referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

dihaber’den Kenan Kırkaya ve Salman Gozelyuz’e konuşan Önder, “Ben AKP’nin aldığı oyun çok gerisinde bir ‘Evet’ çıkacağını görüyorum. Yüzde 40-42 bandının üzerine çıkamayacaklarını düşünüyorum” dedi.

“Biz birçok alanda 7 Haziran havasını teneffüs ediyoruz” diyen Önder, referandumdan ‘Hayır’ çıkacağını söyledi:

Biz ‘Hayır’ çıkacağından eminiz. ‘Hayır’ın bir sonraki gününü nasıl örgütlememiz gerektiğini, hem yol gösterici olmak, hem demokratik siyaseti örgütlemek ve buna öncülük yapmak istiyoruz.

Milliyetçilik ve savaş adına ne gerekiyorsa denendi. ‘Hayır’ denilmesi bütün bu denemelere hayır anlamına gelecek. O yüzden barışı örgütlemek bizim sorumluluğumuzdur.

‘Hayır’ cephesi ve CHP’ye eleştiri

Birçok sol sosyal demokrat olduğunu vehmeden çevrenin “Kürtler olmazsa biz bu ‘Hayır’ı daha net örgütleriz” dediğini de söyleyen Önder, bu durumun “Kürdü bir nefret objesi olarak görmekten kaynaklandığını” ifade etti.

Bu tavrı, ‘hükümetin başlattığı algı operasyonun seline girdabına kapılmak’ olarak yorumlayan Önder, şunları da söyledi:

Bana geliyorlardı; ‘Ya sen desen ki biz başkanlık sistemini İmralı’da konuştuk o zaman bu geçmez.’ Önemli de bir isimdi partisinin karar süreçlerinde. CHP. Dedim ki, Kürdün evi başına yıkılmış, şehirleri talan edilmiş, yatak odalarına girilmiş, bin bir türlü hakaretin hedefi haline getirilmiş, işinden aşından olmuş, cenazesi günlerce sokakta kalmış. Nefesini tutmuş bununla hesaplaşabileceği günü bekliyor. O da aha bugündür. Siz şimdi 6 milyon belirgin net insanın kafasını karıştırıyorsunuz, bu seçmenden olduğunuz zaman bu referandum yüzde 70’le alır götürürler. Dolayısıyla bunu söyleyenlerde mercimek habbesi kadar akıl var mı? Kürdü insandan saymama, Kürt ile yan yana duramama, hükümetin yarattığı nefret söyleminin etkisinde kalma… Sol, sosyal demokrat birçok insanı kazıdığınızda altından mahcup faşist bir zihniyet fışkırıyor.