Ana SayfaGüncelDeniz Yücel: Sosyal medya mesajları nedeniyle değil haberlerim nedeniyle tutuklandım

Deniz Yücel: Sosyal medya mesajları nedeniyle değil haberlerim nedeniyle tutuklandım

HABER MERKEZİ – CHP’li milletvekillerinin Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettiği Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel, sosyal medya mesajları nedeniyle değil, Die Welt gazetesinde yayımlanan haber ve yazıları nedeniyle tutuklandığını söyledi.

CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Utku Çakırözer Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci ve yazarları ziyaret etti.

Tanrıkulu ve Çakırözer, Cumhuriyet gazetesi muhabir, yazar ve yöneticilerinin yanı sıra ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ iddialarıyla tutuklanan Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel’le de görüştü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Yücel görüşmede vekillere koğuşta bir haftadır tecrit altında tek başına tutulduğunu aktardı.

Yücel, basında hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını tutuklanma gerekçesinin sosyal medya mesajları değil Die Welt gazetesinde yayımlanan haber ve yazıları olduğunu söyledi. Yücel görüşmede Yücel, savcılık ve mahkeme aşamasında delil olarak dosyaya konan yazılarının Türkçe çevirilerinde yanlışlar ve eksikler olduğunu, bunu mahkemede örnekleriyle anlatmasına rağmen itirazlarının dikkate alınmadığını da belirtti.

Deniz Yücel

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklandı.

Deniz Yücel’e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Musul politikalarına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel’e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da sorulmuştu.

  Erdoğan'dan gazeteci Deniz Yücel açıklaması: PKK temsilcisi, ajan; Almanya yargılanmalı
  Tutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel'den mektup

 

Previous post
Lice'de 7 bin askerle operasyon: Yasak ve bombardıman var, köyler tek tek basılıyor
Next post
DİSK: Kadınlar erkeklerden daha çok çalışıp daha az kazanıyor