Ana SayfaGüncelErdoğan: Üniter yapının en büyük savunucusuyum

Erdoğan: Üniter yapının en büyük savunucusuyum

HABER MERKEZİ – ‘Referandum ortağı’ MHP ile başlayan ‘eyalet sistemi’ gerginliğine ilişkin ikinci defa açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eyaletmiş, federasyonmuş… Hiçbiri bizim gündemimizde yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün ‘eyalet sistemi’ üzerinden getirdiği eleştiri vardı.

“Üniter yapının en büyük savunucusuyum” diyen Erdoğan, “Eyaletmiş, federasyonmuş… Hiçbiri bizim gündemimizde yok” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bu seçimde sandıkta artık oy pusulası yok. Parti amblemi yok. Sadece beyaz ve kahverengiden oluşan bir kağıt var. Beyaz ak… Anlıyorsunuz. Kahverengini de anlıyorsunuz… O da hayır. Mührü Evet’e basarsanız değişikliği kabul etmiş oluyorsunuz. Vatandaşlarımızdan mutlaka sandığa gitmelerini istiyoruz. Mührü vurmaktan zarfa koyana kadar dikkatli olmanızı istiyorum.

Demokrasi önce sandığa gitmek sonra attığımız oya sahip çıkmakla başlar. Avrupa’da AGİT diye bir örgüt var. Bunlar kalkmış, Türkiye’de Evet çıkarsa burada sıkıntı olduğu anlamına gelir diyor. Sen bunu konuşamazsın.

Birkaç gündür bir tartışma var. Üniter yapı meselesi.

Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafi daima şahsım başta olmak üzere, biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş… Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Artık siyaset güncelleniyor. Cumhuriyetimizi üniter yapı içerisinde payidar kılma kararlılığımızı bir kez daha tekrar ediyorum. Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz.




Önceki Haber
Cinsel saldırıyı meşrulaştıran İBB çalışanı hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
İHD’den hak ihlalleri raporu: 2016 ‘en kara’ yıldı, 594 kişi yargısız infaz edildi