Ana SayfaGüncelHDP’li vekil Başaran serbest bırakıldı

HDP’li vekil Başaran serbest bırakıldı

HABER MEKERZİ – Batman’da gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, hakkında açılan davada ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman’da evine yapılan baskın ile gözaltına alındı.

Adliyeye getirilen Başaran, Batman 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında farklı tarihlerde “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etme” iddiasıyla açılan 4 dosya nedeniyle savunma yaptı.

Başaran savunmasında, burada olmasının siyasi bir karar sonucu olduğunu ve kendisinin değil “Hayır”ın yargılandığını söyledi.

Yapılacak sonraki duruşmalardan bağışık tutulmayı talep eden Başaran, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan HDP’li Başaran, “Bu uygulamalar Türkiye tarihine adalet tarihine geçecek kara bir lekedir. Herkes umutlu olsun. Kazanan biz olacağız, ‘Hayır’ olacak” dedi.

13 HDP’li vekil tutuklu

HDP’nin tutuklu milletvekilleri şöyle: Eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü.

Previous post
Kayyum, engelli yurttaşa DBP'li belediyenin verdiği akülü sandalyeye de el koydu
Next post
Ertuğrul Günay: Referandumdan 'Evet' çıkması Türkiye için büyük bir talihsizlik olacak