Ana SayfaGüncel‘Ebu Hanzala’ dördüncü kez tutuklandı

‘Ebu Hanzala’ dördüncü kez tutuklandı

HABER MERKEZİ – 30 Mayıs’ta İstanbul’da gözaltına alınan, IŞİD’in Türkiye’deki yöneticilerinden olduğu belirtilen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk, bir kez daha tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan IŞİD’in Türkiye’deki üst düzey yöneticilerinden olduğu belirtilen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk tutuklandı.

Bayancuk, 30 Mayıs tarihinde İstanbul’da gözaltına alınmış, Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınmıştı.

Sakarya’da IŞİD’e yönelik operasyonda tutuklanan 8 Türk vatandaşı örgüte Bayancuk’un aracılığıyla girdiklerini söylemişlerdi.

Örgüte elaman kazandırmak için faaliyetlerde bulunduğu, Adapazarı’nda toplantılar yapmak için gizli mescit açtığı, piknik düzenlediği ve İstanbul’a elamanlar götürdüğü belirlenen Bayancuk, adliyeye sevk edilmesinin ardından bugün tutuklandı.

Üç kere tutuklanmıştı

Önce 2008’de, sonra 2011’de, ardından da 2014’te olmak üzere üç kez hapse giren Bayancuk, ilk ikisinde ‘El Kaide Türkiye liderliği’, son operasyonda ise ‘IŞİD Türkiye liderliği’ gerekçesiyle tutuklanmıştı.

2015 yılında dördüncü kez cezaevine giren Bayancuk, 2016 yılında tahliye edilmişti.

“Suriye’nin fethedilmesinden sonra sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’u da alacağız inşallah” dediği kayıtları ortaya çıkan Bayancuk, İstanbul Ömerli’deki piknik alanında gerçekleştirilen toplu bayram namazı etkinliğinde ise hükümeti şu sözlerle tehdit etmişti:

Bize zulmetmeye devam ederseniz Allah, sizin bize yaptığınızı başkasının eliyle size yapacaktır. Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın.




Önceki Haber
Anter Davası'nda dinlenen AKP'li Kızılkaya: 'Cinayeti JİTEM'in işleyip işlemediğini bilmiyorum'
Sonraki Haber
Tarih açıklandı: Irak Kürdistan Bölgesi bağımsızlık için referanduma gidiyor