Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde 22’nci gün: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt

‘Adalet Yürüyüşü’nde 22’nci gün: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ 22’nci gününe girdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarına yanıt vererek, “Bazı çevreler yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz diyor. Adalet istemek ne zaman birilerinin lütfuna kaldı. Pazar gününe yaklaşıyoruz, kimsenin burnu kanamadan mitingimizi yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlayan ve İstanbul’a kadar sürecek ‘Adalet Yürüyüşü’ 22’nci günde.

Yürüyüşte bugüne dek 371 kilometre yol katedildi. Yürüyüşün hedefi olan İstanbul’a ise 50 kilometreden az mesafe kaldı.

Bugünkü yürüyüş etabı öncesi açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse şunu unutmasın, biz bu yürüyüşü ‘Adalet’ diyerek yapıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarına değinerek, “Ne demek izin veriyoruz, bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfüne bağlı oldu. Anlamakta zorluk çekiyorum. Pazar gününe yaklaşıyoruz. Kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Türkiye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi gerekçeler ile yaptık, ne istiyoruz, bunları anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan son yaptığı açıklamada, “Maltepe’de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır” demişti.

Yürüyüş CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Yahya Kaptan’ın Tavşancıl köyünde bulunan anıt mezarını ziyareti ile başladı.

Farklı kitle örgütleri ve kesimlerin yer aldığı yürüyüşe, 16 Nisan referandumu öncesinde “Hayır” diyeceğini açıklayan ve daha sonra işten çıkarılan Kanal D spikeri İrfan Değirmenci ile DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası kortejde yerini aldı.

Adalet Yürüyüşü’nün 22’nci gününde 13 buçuk kilometre yol kat edilmesi planlanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Hatice Karahan oldu
Sonraki Haber
Elif Akgül TGS'deki görevinden istifa etti: 'Meslek ilkelerini ihlal eden şube başkanı korunuyor'