Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Bilim Kurulu üyelerine: Korkmayın, konuşun, yanınızdayız

Kılıçdaroğlu’ndan Bilim Kurulu üyelerine: Korkmayın, konuşun, yanınızdayız

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu üyelerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bilim Kurulumuz rehindir. Bir şahsın rehinidir hepsi. İşlerini yapamaz durumdalar. Çağrım onlara; korkmayın, konuşun, yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine seslendi.

Twitter üzerinden görüntülü bir mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu’nun AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde rehin olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

Yoğun bakım doktorları ile buluştum, baskı görmesinler diye paylaşmıyorum kimliklerini. Özetle Bilim Kurulumuz rehindir. Bir şahsın rehinidir hepsi. İşlerini yapamaz durumdalar. Çağrım onlara; korkmayın, konuşun, yanınızdayız.

Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadeleri de kullandı:

Durumun ne kadar vahim olduğunu bu bağlamda görevin yeteri kadar yerine getirilemediğini biliyoruz. Bizim biraz sitemimiz Bilim Kurulu’ndan yana. Oradaki arkadaşların biraz cesur olmaları lazım.Biraz daha kamuoyunu bilgilendirmeleri lazım. Gerekirse kendi aralarından bir sözcü seçmeleri gerekiyor.

Sağlık çalışanlarının olağanüstü bir çaba harcadıklarını biliyorum. Sağlık çalışanlarının en azından bazı taleplerinin karşılanması gerekiyordu bu süreçte. O taleplerde karşılanmadı. Örneğin meslek hastalığı sayılması gibi. Allah kolaylık versin size. Olağanüstü zor bir süreçten geçiyorsunuz.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin son grup toplantısında yaptığı konuşmada ise şunları söylemişti:

Allah aşkına kendinize Bilim Kurulu demeyin. Bilime ayıptır. Ne dedikleri belli değil. Oturmuşlar koltuğa. Memlekette, 4 Nisan itibarıyla vaka sayısında Amerika Birleşik Devletleri’ni geçtik. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bu ülke nasıl yönetiliyor? Bilim Kurulu var, tamamen hikaye. Orada oturanların hiçbirinin bilimle ilgisi yok. Siyasi iktidar, senin koyduğun kurallara uymazsa izzetüikbal ile çekileceksin oradan. ‘Ben bilim insanıyım, siyasetçi değilim. Ben onurumu ezdirmem.’ diyeceksin. Ama tam tersi oluyor. Oturmuşlar oraya, Bilim Kurulu ayrı havadan, Sağlık Bakanı ayrı telden çalıyor. Saray ise zaten ‘Kaç kişi ölürse ölsün, yeter ki benim koltuğum sağlam olsun.’ diyor. Bu mudur devleti adaletle yönetmek? Bu mudur vatandaşının can ve mal güvenliğini, sağlığını korumak? Kontrolü tamamen kaybetmişler ve devleti yönetemiyorlar. Tek düşündükleri koltukları.

Kılıçdaroğlu’nun Bilim Kurulu’yla ilgili sözlerinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaparak “Başından beri salgınla mücadeleyi siyasetten ayırdık. Bilim Kurulumuzun salgın boyunca verdiği emeği görmezden gelerek saldırgan bir üslupla bilim insanlarımıza hakaret edilmesini asla kabul etmeyiz. Bilim Kurulu siyasi rant malzemesi değildir. Saygılı olun” ifadelerini kullanmıştı.




Önceki Haber
Myanmar’da darbeden bu yana sivil can kayıpları 700'ü aştı
Sonraki Haber
Son 24 saatte yine 50 binden fazla vaka var, can kaybı 237