Ana SayfaGüncelSoylu: Bu kış operasyonlarla geçecek, hiç yerimizde durmayacağız

Soylu: Bu kış operasyonlarla geçecek, hiç yerimizde durmayacağız

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki kış döneminin operasyonlarla geçeceğini söyledi.

‘Çözüm süreci’nin sonlandırılması sonrası iki yılı geride bırakan çatışmalı süreç artarak devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan önümüzdeki kış döneminin de ‘operasyonlarla geçeceği’ açıklaması geldi.

DHA’nın haberine göre Trabzon’da konuşan Soylu, şunları söyledi:

Özellikle Eylül, Ekim ve Kasım aylarında çok daha yüksek bir terörle mücadeleyi vatandaşımız bizden beklesin. Bunun karşılığında da onlar da bir takım eylemleri yapmaya çalışacaklardır. Bunun için kendi içlerindeki değerlendirmeleri de takip ediyoruz. Tüm güvenlik kuvvetlerimizle topyekun bu mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Bu kış hiç yerimizde durmayacağız. Bu kış tamamen operasyonlarla geçecek. Sınırlarımızdaki duvar çalışmalarımız da sürüyor.

İki yılda üç bine yakın insan yaşamını yitirdi

“Çözüm süreci”nin sona ermesinin ardından başlayan çatışmalı süreçte bugüne kadar çok sayıda insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin müzakerelerin sonlandırılması sonrası başlayan çatışmalı döneme ilişkin hazırladığı raporda, son iki yıllık çatışmalı süreçte silahlı çatışmalar, bombalı saldırılar ve yargısız infazlar sonucu polis, asker, korucu, gerilla ve siviller dahil 2 bin 722 insanın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Benzer şekilde, dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerinden Uluslararası Kriz Grubu (ICG) da, çözüm sürecinin ‘bozdolabına kaldırılmasının’ ardından başlayan çatışmalı dönemin iki yıllık bilançosuna ilişkin raporunda, 2 bin 981 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Previous post
Astana'da altıncı tur 14-15 Eylül'de: Sahada olan PYD masada da olacak mı?
Next post
'Roboski Katliamı gibi': Köylüler bombalanmadan önce polis kontrol noktasından geçmiş