Ana SayfaDünyaTel Aviv’de on binlerce İsrailli Netanyahu’ya karşı yine sokaktaydı

Tel Aviv’de on binlerce İsrailli Netanyahu’ya karşı yine sokaktaydı

HABER MERKEZİ – İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu polis soruşturmasından korumaya yönelik yeni yasa tasarısına karşı düzenlenen ‘Utanç Yürüyüşü’ne bu hafta da on binlerce kişi katıldı.

Yolsuzluk suçlamalarından dolayı polis soruşturması altındaki Benyamin Netanyahu’nun, polisin devlet yetkilileriyle ilgili soruşturma sonucu savcılığa iddianame hazırlanması yönünde tavsiyede bulunmasını ve tavsiyesini kamuoyuyla paylaşmasını engelleyen bir yasa tasarısını meclise getirmesi üzerine başlayan protestolar sürüyor.

Geçen hafta sonu Tel Aviv’de yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla düzenlenen protesto gösterisinin ardından bu hafta da on binlerce kişi, “Utanç Yürüyüşü” adını verdikleri gösteride buluştu.

Tel Aviv’deki Rotschild Bulvarı’nda toplanan göstericiler, “Yolsuzluğa son”, “Defol Netanyahu” yazılı pankartlar taşıdı.

İsrailli protestocular, yine Netanyahu’nun yargılanıp hapse atılması yönünde sloganlar attı.


İsrail’de on binlerce kişi ‘Utanç Yürüyüşü’ne katıldı


Netanyahu altı kez ifade verdi

Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında polise altı kez ifade vermişti.

Benyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun da soruşturma kapsamında ifadesi alınmıştı.

Netanyahu hakkında devam eden soruşturma, “iş insanlarından para aldığı, bir medya patronuyla kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı” iddialarını içeriyor.

İddiaları reddeden Benyamin Netanyahu, ülkedeki bazı medya kuruluşlarını “liderliğini yaptığı Likud Partisi hükümetini düşürmeye çalışmakla” suçluyor.




Önceki Haber
Dargeçit ve Nusaybin’de askeri operasyon için sokağa çıkma yasağı
Sonraki Haber
Bahçeli'den görevinden alınan CHP'li İlgezdi açıklaması