Ana SayfaDünyaNobel ödüllü İranlı hukukçudan protestoculara destek mesajı

Nobel ödüllü İranlı hukukçudan protestoculara destek mesajı

HABER MERKEZİ – İran’da ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayıp siyasi rejime tepkiye yönelen protestolar devam ediyor. Protesto gösterilerine desteğini açıklayan Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı hukukçu Şirin Ebadi, İranlıları sivil itaatsizliğe ve protesto gösterilerine devam etmeye çağırdı.

İran’da 28 Aralık 2017 Perşembe günü Mehşed kentinde ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayan ve ardından farklı kentlere yayılarak siyasi rejime tepkiye yönelen protestolar 8’inci gününü geride bırakıyor.

21 kişinin yaşamını yitirdiği protestolarda binlerce de gözaltı var.

Son olarak İran’ın Devrim Muhafızları’nın gösterileri bastırmak amacıyla üç kente askeri birlikler konuşlandırdı belirtiliyor.

Protesto gösterileri düzenleyenlere destek mesajları ise gelmeye devam ediyor.

Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı hukukçu Şirin Ebadi, İranlıları sivil itaatsizliğe ve protesto gösterilerine devam etmeye çağırdı.

Ebadi, İran halkına anayasa ile gösteri hakkının verildiğini hatırlatarak İranlıların sokakta kalması gerektiğini belirtti.

“Su, elektrik ve gaz faturalarını ödemeye son verin” diyen İranlı hukukçu, halkın İran bankalarındaki paralarını da geri çekmeleri ve şiddete başvurmadan taleplerin karşılanması için hükümete baskı yapmaları gerektiğini söyledi. Ebadi, “Eğer hükümet sizi 38 yıldır dinlemiyorsa, artık hükümetin size söylediklerini görmezden gelmelisiniz” dedi.

 

Previous post
ABD’deki davada tanık olan eski polis Korkmaz hakkında tutuklama kararı
Next post
ABD 'kasırga bombası'nın etkisi altında: Soğuk artacak, halka 'gerekli olmadıkça evlerinizden çıkmayın' uyarısı