Ana SayfaGüncelHDP’nin eş başkan adayları kesinleşti

HDP’nin eş başkan adayları kesinleşti

HABER MERKEZİ – HDP, 11 Şubat’ta 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, kongreye ilişkin yaptığı açıklamada, “Pervin Buldan ve Sezai Temelli kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacaklar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi’ne sayılı günler kala eş başkan adayları kesinleşti.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Kongre Mutabakat Komisyonu’ndan çıkan iki eş başkan adayının İstanbul milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ile partide Ekonomiden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevinde olan Sezai Temelli olduğunu duyurdu.

Kemalbay, “İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekilimiz Sezai Temelli, mutabakat komisyonundan çıkan isimler oldu. Kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacaklar” diye konuştu.

Kemalbay ayrıca kongreye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Kongremizde yurt dışından da konuklarımız olacak. AP Sol Grup Başkanı, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri, İspanya’dan Podemos, Yunanistan’dan Syriza bizlerle olacak. Kıbrıs’tan, Filistin’den katılımcılar olacak.

Biz, engellemeler karşısında önlemlerimizi aldık. En güzel mesajlarımızla kongremizde bir arada olacağız. Halkın umudu olmaya devam ettiğimizi göstereceğiz.

Previous post
Yoksa sen zeytin ağacı mısın doktor? – Elend Aydın
Next post
Nitelikli cinsel saldırıdan yargılanıyordu: Özel harekat polisi beraat etti