Ana SayfaGüncelYıldırım: ABD’nin artık aklını başına toplaması lazım

Yıldırım: ABD’nin artık aklını başına toplaması lazım

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Ankara ziyaretiyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, “NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika’nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara’ya Perşembe günü yapacağı ziyarete sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, ABD’ye seslendi.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika’nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika’nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz. Hem Afrin’de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız.”

Tillerson’ın Ankara ziyaretiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Ya ilişkileri düzelteceğiz ya da bu ilişkiler tamamen bozulacak” demişti.


Çavuşoğlu: ABD ile ya ilişkileri düzelteceğiz ya da ilişkiler tamamen bozulacak





Önceki Haber
Balıkesir'de 6 köpek fare zehri verilerek öldürüldü
Sonraki Haber
24'üncü gün: Afrin’e operasyon sürüyor