Ana SayfaGüncelBeşiktaş Belediyesi’ne operasyon

Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon

HABER MERKEZİ – Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından belediye binasına mali şube ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından belediye binasına operasyon düzenlendi.

Ajanslar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden mali şube ekipleri tarafından Beşiktaş Belediyesi’nde arama yapıldığını aktardı.

Belediyenin binasına gelen polislerin bilgisayarları incelediği de belirtildi.

Operasyona ilişkin yazılı açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi, “Devam eden soruşturma kapsamında her belediyede olabilecek rutin bir araştırma” dedi.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar görevden alınmıştı

2017 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Ankara ve Bursa’nın da aralarında olduğu kimi belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Bu polemik sürerken ilkin 8 Aralık 2017’de CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ardından da 4 Ocak 2018’de Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.

Murat Hazinedar’ın ardından da  Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil ile başkan yardımcısı Rifat Örnek görevlerinden alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Seçimlere dönük 'ekonomi paketi hazırlanıyor' iddiası
Sonraki Haber
BİR SEMPOZYUM | “Kürt Sorunu ve Tecridin Hukuk Politiği”