Ana SayfaGüncel‘Yeniden diriliş başlattık’ diyen Erdoğan: Yerleri parlamento değil

‘Yeniden diriliş başlattık’ diyen Erdoğan: Yerleri parlamento değil

HABER MERKEZİ – Siirt’te partisinin kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu vekillere gönderme yaparak, “Her kim milletvekilliği yerine terör seviciliği yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle arasına mesafe koymayanın yeri parlamento değildir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan, 2019 yılının başka bir yıl olacağını ve yeniden diriliş hareketini başlattıklarını söyledi.

Yıllar önce okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevine girdiğini hatırlatan Erdoğan, “Yiğit düştüğü yerden kalkarmış” dedi ve şunları ifade etti:

“Bize Siirt’te o konuşma ile ne yaptılar? Cezaevinin yolunu gösterdiler. Ne yapmıştık? Bir şiir okumuştuk ve bu şiir Milli Eğitim’in onayından geçmiş bir şiirdi. İçeriye girdik, çıktık. Partimizi kurduk ve partimizi kurduktan sonra 16 yıldır iktidar olduk. Damadı olduğum Siirt’te soruyorum. Bizi yalnız bırakmayacaksınız değil mi? Bak, kızınızı üzmeyin ona göre.”

Erdoğan’dan önceki siyasetçilere: Vizyonsuzlar

Siirt Belediyesi’ne atanan kayyumun ‘iyi çalıştığını’ belirten Erdoğan, “Siirt’i tekrar milli iradenin kutup yıldızı yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben konuşan Erdoğan, “Bizden önce gerçekten yönetenler hiç mi hiç geçmişten ibret almadılar. Kimi ama beceriksizler kimi zaman vizyonlarından dolayı milletimize ağır şeyler bıraktılar” dedi ve ekledi:

“Ana muhalefetin başındaki zat, o zaman neydi? SGK’nın genel müdürüydü. Bu zatın da katkı sunduğu bir düzenleme ile 34- 35 yaşındaki insanlara emekli olma hakkı tanınıyordu. Yüz binlerce vatandaşımız emekliye sevk edildi. Peki vizyonsuz siyasetçiler ile günü kurtarmaya çalışanların faturasını kim ödeyecek? Biz ödedik, halen de ödüyoruz.”

‘Yerleri parlamento değildir’

İsim vermeden tutuklu milletvekili ve belediye eş başkanlarını da hedef alan Erdoğan, eskiden ‘kan ve çatışma ile anılan yerlerin şimdi kültür ile anıldığını’ iddia etti.

“Belediyenin kepçesini, kamyonunu, aracını sokak çetelerine verenlerin yeri de başkanlık koltuğu değildir. Bu milletin tek kuruşunu dahi bölücü terör örgütüne gitmesine izin vermeyiz. Türkiye’nin kırmızı çizgilerine saygı gösteren herkese Meclis’in kapısı sonuna kadar açıktır. Milletin verdiği yetkiyi bir avuç teröriste asla peşkeş çekemez. Her kim milletvekilliği yerine terör seviciliği yapıyorsa karşısında bizatihi milletin kendisini bulur. Terörle arasına mesafe koymayanın yeri, kimse kusura bakmasın, parlamento değildir.”

Previous post
'Doğu Guta'ya kimyasal saldırı düzenlendi' iddiası: Suriye ve Rusya'dan iddialara yanıt
Next post
'Bayrak' adlı oyuna 'vatan sevgisi'ni anlatıyor diye gittiler, konu 'kadına şiddet' olunca salonu terk ettiler