Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için Anayasa değişikliğini destekledik

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için Anayasa değişikliğini destekledik

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’a ifade özgürlüğü anlamında eleştirilerde bulunduğu konuşmasında, “Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için Anayasa değişikliğine destek verdik” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ifade özgürlüğü noktasında gelinen noktayı eleştiren Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olmasının yolunun açıldığı yasa değişikliğini hatırlatarak, “Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için Anayasa değişikliğine destek verdik” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, ‘sanatçı müsveddesi’ sözleriyle Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı hedef alan Erdoğan’a yüklendi.

“Demokrasi insanların düşüncelerini özgürce açıkladıkları rejimin adıdır. Demokrasi özgür medyanın olduğu, gücü eleştirdiği rejimin adıdır. Demokrasilerde aykırı kişiler vardır. Onların başında sanatçılar vardır. Sanatçılar özleri itibariyle demokrasi ve insan haklarını savunurlar. Sanatın 7 dalında sanatçılar boy gösterir ama onlar gücün önünde eğilmezler. Gücün önünde eğiline sanatçı denmez. Sanatçı dik ve onuruyla durur.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e yapılanları kabul etmiyoruz. Seni herkes eleştirebilir. Haddini bileceksin. Orada beni daha çok eleştirdiler, ben bir şey diyor muyum? Bir yanlışımız vardır elbette dile getirilir. Ama siz buna tahammül edemiyorsunuz. Anayasa sana tarafsız olman gerektiğini söylüyor. Sen tarafsız mısın? Müsvedde diyor bir de. Müsveddenin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan aynaya bak gerçek müsveddeyi göreceksin.”

Kılıçdaroğlu ayrıca “Kenan Evren’den senin ne farkın var? O zaman da aydınlar tutukluydu, bu zaman da. O zaman da parayı veren dışarı çıkıyordu, bugün de” açıklamasında bulundu.

Asgari ücret tepkisi

Bugün bir bekar çalışan için 2020 lira olarak belirlenen asgari ücret tutarına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Asgari ücreti açıkladılar 2020 lira yaptılar, neden 2200 yapmadılar? Efendim ‘Kılıçdaroğlu susar mı?’ dediler. ‘Susar mı?’ Hayır. Bütün belediyelerimizde net 2200 lira maaş ödeyeceğiz. Yeni kazanacağımız belediyelerde de 3 aylık farkı çalışanlara vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca 2019 yılı için kabul edilen bütçeye de değinerek, “2019 yılı bütçesi AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Bu bütçe vatandaşa bir şey getirmiyor. Tefecilere yarayan bütçedir. Beni üzen milliyetçilikle yola çıkanların tefecilere hizmet etmesidir” diye konuştu.




Önceki Haber
Erdoğan "Putin'le görüşeceğiz" dedi, Kremlin doğrulamadı
Sonraki Haber
Cinsel tacizle suçlanıyor: Kevin Spacey 7 Ocak'ta hakim karşısına çıkacak