Ana SayfaGüncelAçlık grevleri: Leyla Güven’in eylemi 124’üncü gününde, cezaevlerinde 86’ncı gün

Açlık grevleri: Leyla Güven’in eylemi 124’üncü gününde, cezaevlerinde 86’ncı gün

HABER MERKEZİ –Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 124 günü geride bıraktı.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 124’üncü gününde.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı, 8 Kasım 2018’de cezaevinde başlattığı eylemini tahliyesinin ardından evinde devam ettiriyor.

Güven’in talebi PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması.

Güven’le beraber yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor. Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi bugün 111’inci gününde.

Fransa’da 14 kişi aynı taleple 85 gündür açlık grevinde, Galler’de de İmam Şiş’in eylemi 85’inci gününde.

Cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutukluların eylemi ise 86 gündür devam ediyor. 1 Mart itibariyle cezaevinde bulunan bütün tutuklular açlık grevi eylemine başladı.

Açlık grevinde olan çok sayıda eski ve yeni parlamenter de var. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın eylemi 56’ncı gününe girdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ 9 gündür, partinin Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 4 gündür açlık grevinde.

Açlık grevcileri ne talep ediyor?

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Previous post
Trabzon’da nesli tükenme tehdidi altındaki bir vaşak vurularak öldürüldü
Next post
Gün Matbaacılık davası: Tutuklu sanıklar hakkında hem ceza hem tahliye kararı