Ana SayfaGüncelDavutoğlu “AK Parti Türkiye’ye çare olamaz” deyip, yeni parti çağrısı yaptı

Davutoğlu “AK Parti Türkiye’ye çare olamaz” deyip, yeni parti çağrısı yaptı

HABER MERKEZİ – AKP’den ihracına ilişkin kararın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, “AK Parti’nin Türkiye’ye çare olma imkan ve ihtimali kalmamıştır” dedi, partiden istifa ettiğini belirtti ve yeni parti çağrısını açıkça yaptı: “Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz.”

AKP’den ihraç edilmesi için disipline sevk edilen ve yeni bir parti kurmak için çalışmalar yürüttüğü ifade edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki çalışma ofisinde bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı ana akım televizyon kanallarından yayınlanmadı. Söz konusu açıklama Twitter üzerinden izleyicilere ulaştı.

Davutoğlu’na basın toplantısında ihracı istenen diğer eski AKP milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı da eşlik etti.

“İhraç talebiyle karşınıza geleceğimizi tahayyül bile edemezdik. Bunu yaşamak da kaderimizde varmış” diyen Davutoğlu, AKP’den istifa ettiğini duyurdu.

Genel başkanlığı bıraktığı günden itibaren AKP’deki aksaklıkları, eleştirileri sözlü ve yazılı olarak en yetkili makamlarla paylaştıklarını belirten Davutoğlu, “Bu önerilerimiz hiçbir şekilde karşılık bulmasa da üç yıl boyunca kamuoyuna karşı hiçbir açıklamada bulunmadık” dedi.

22 Nisan’dan itibaren konuşmaya başladıklarını kaydeden Davutoğlu, amaçlarının ‘kuruluş ilkelerinden uzaklaşan mevcut AKP yönetimini muhasebe yapmaya itmek’ olduğunu söyledi.

“Konuşmalarımızda ülkemizin geleceği, davamız dememize rağmen fitne ile itham edildik” diyen Davutoğlu, sert eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Bizim adlarımızı unutturabileceklerini zannederek tarihleri sildiler. Bizi unutturabilmek için milyonlarca AK Partilinin emeklerini yok sayarak kul hakkına girdiler. Söylediklerimize yanlış diyemeyenler öfke ile bize yönelik ihraç süreci başlattılar.
“Yaptığımız eleştirileri önemsemek yerine ihraç kararı alan yönetim tarih ve millet önünde bunu hesabını mutlaka verecektir. Bugün bu ihraçlarla parti içi eleştirilerden kurtulacağını zannedenler bu kopuşu daha da derinden hissedecekler.
“Muhasebe çağrılarına, yapıcı eleştirilere kulaklarını tıkayan bir yapının millete fayda üretmesi mümkün değildir. Dar bir kadronun hakimiyeti altına girmiş AK Parti’nin ülke sorunlarına çare olma imkanı kalmamıştır.”

Yeni parti çağrısı

Davutoğlu tüm bu konuşmanın akabinde ise yeni parti çağrısını da açıkça yaptı.

Eski AKP’li, “Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi.




Önceki Haber
Zırhlı aracın ezdiği Efe Tektekin Meclis gündeminde: Soruşturma başlatıldı mı?
Sonraki Haber
Rasim Ozan Kütahyalı'ya ertelemesiz 10 ay hapis cezası