Ana SayfaManşetKılıçdaroğlu: Milyonlar işsizken 4-5 yerden maaş alanları vicdanınız kabul ediyor mu?

Kılıçdaroğlu: Milyonlar işsizken 4-5 yerden maaş alanları vicdanınız kabul ediyor mu?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’li isimlerin 4-5 ayrı yerden maaş aldıklarını hatırlatarak partinin seçmenlerine “Sizin adalet anlayışınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Marmara Denizi’ndeki kirliliğe dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Denizde 124 tür balık vardı. Kalmadı. Marmara Denizi’ni çökertme havuzu gibi gördüler. Bütün kirlilikler buraya aktı. Doğayı seviyorlarsa deşarjı durdurmaları lazım. Doğa haklarını korumak adaleti korumaktır” dedi.

Aydın’ın Didim ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yönelik beyzbol sopalı saldırıyı hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Niçin biliyor musunuz? Didim’de yapılan iki tane kule var. Didim’e ihanet edilmesini istemiyor bizim belediye başkanımız. ‘Yıkacağım yasa dışı yapılan yerlerin tamamını yıkacağım’ diyor. Sen misin yıkmak isteyen? Önce havuz medyasının gazetesi yani Sabah Gazetesi belediye başkanımıza iftira attılar. ‘Didim Belediye Başkanı tutuklandı’ diye manşet attı. Halbuki böyle bir şey yok. Peki gazete özür diledi mi? Dilemez. Çünkü özür dilemesi için ahlak sahibi olması lazım. Ahlaksız bir adam özür diler mi? Dilemez. Bunu söylüyorum ki bakalım yarın ne yazacaklar. Bu belediye başkanımız direndi ve ben bunları yıkacağım dedi. Yıkım ihalesi açtı kimse korkudan ihaleye girmedi. Sonunda bir cesur adamı buldular. Ve dün akşam saldırıya uğradı.

Milyonlar işsizken, AKP’li isimlerin 4-5 ayrı yerden maaş aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP seçmenlerine şöyle seslendi:

Sizin adalet anlayışınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Ya yolsuzlukların ortağı olacaksın sandığa gidince ya da adaletten yana olacaksın. Bir kişi düşünün karısı Cumhurbaşkanı başdanışmanı. Arkeolog ama Merkez Bankası banka meclis üyeliğine seçiliyor. Ne işi var arkeoloğun orada? Kazı mı yapacak, 128 milyar doları mı arayacak orada? 128 milyar dolar gitti. Nereye gitti? ‘Bu soru sorulur mu?’ diyor! Soruyoruz, cevap vermiyorlar. Araştıralım diyoruz ‘Araştıramazsınız’ diyorlar. Bu mudur adalet?




Önceki Haber
Sancar: İtiraflar karşısında suskunluk ikrardır
Sonraki Haber
HDP’nin kapatılması davasının ilk incelemesi 21 Haziran’da