Ana SayfaToplumsal CinsiyetVan’da İlahiyat Fakültesi bölüm başkanından kadın öğrencilere sistematik cinsel taciz

Van’da İlahiyat Fakültesi bölüm başkanından kadın öğrencilere sistematik cinsel taciz

HABER MERKEZİ – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını belirten kadın öğrenciler suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin ailelerini tehdit eden Gözütok hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören çok sayıda kadın öğrenci, Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını söyledi.

Yıllardır sistematik cinsel tacize maruz bırakıldığını belirten kadınlar, savcılığa ve emniyete Gözütok hakkında şikayette bulundu.

Kadınlar ayrıca, Ensar Vakfı Üyesi ve 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Şakir Gözütok hakkında İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, ardından Rektörlüğe dilekçe vererek, şikayetçi oldu.

Ancak şikayetin bir türlü hayata geçirilmemesi üzerine öğrenciler tacize ilişkin kampanya başlatmaya karar verdi.

Bunun üzerine Rektörlük, Kasım ayında Gözütok hakkında idari soruşturma başlattı. İdari soruşturmanın başlamasıyla birlikte Gözütok, 45 gün rapor alarak izne ayrıldı.

İdari soruşturma devam ettiği süre içerisinde şikayette bulunan kadınları tek tek öğrenen Gözütok, birçok öğrencinin ailesiyle iletişime geçerek şikayetlerini geri çekmesini istedi.

Gözütok’tan aile ve öğrenciye tehdit

Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen’in haberine göre Gözütok, bir öğrencinin ailesine üç imamı göndererek, tehdit etti.

Ayrıca aile bu süre zarfında pek çok kez telefonla aranarak da tehdit edildi.

Bunun üzerine aile ve kadın, savcılık ve karakola şikayette bulundu.

Kadınlardan biri suç duyurusunda, Gözütok’un “yüksek lisans” bahanesiyle birçok kadın öğrenciyle iletişime geçtiğini, iletişime geçtiği öğrencilerin sosyal medya hesaplarını aldığını ve genellikle buradan kadın öğrencilere mesaj attığını anlattı.

Şakir Gözütok’un çok sayıda kadın öğrenciye mesajlar attığı ve bu mesajların çok sayıda kişiye de dağıldığını ifade eden kadın, cinsel tacizin genellikle Gözütok’un odasında yaşandığını ifade etti.

‘Korkğumuz için bugüne dek sustuk’

Tüm fakültenin cinsel tacizden haberdar olduğunu vurgulayan kadın, Gözütok ile ilgili birçok öğrencinin şikayette bulunmak istediğini ancak korktukları için başvurmadığını belirtti.

“Hoca ile ilgili şikayette bulunmak istiyorduk ama orada bulanan birçok öğrenci arkadaş ‘Hocanın arkası güçlü ve çok tehlikeli’ dedikleri için bugüne kadar sustuk. Şakir Gözütok ile ilgili bu olaylar okulda çok konuşulduğu için fakültede bazı hocalar derslerde taciz durumunda ne yapmamız gerektiği uyarılarında bulunuyordu.”

Bir kadının ve babasının suç duyurusu üzerine savcılık, tacizin gerçekleştiği fakültenin tüm kameralarının incelenmesini istedi.

Bunun üzerine polislerin üniversitede kamera kayıtlarına el koyduğu belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mansur Yavaş hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirildi
Sonraki Haber
Balıkesir'de Emrah Yaşar annesi Vusule Yaşar'ı öldürdü