Ana SayfaGüncelHDP’nin ‘4 Kasım operasyonları araştırılsın’ talebine ret

HDP’nin ‘4 Kasım operasyonları araştırılsın’ talebine ret

HABER MERKEZİ – HDP’nin, 4 Kasım 2016 tarihinde partinin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklandığı operasyona dair istediği Meclis araştırması, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Meclis’te, 4 Kasım 2016 tarihinde HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklandığı operasyonun araştırılması için önerge sundu.

Araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Ardından söz alan CHP İstanbul Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk sürecinden örnek verdi, yaşananların hukuk ile açıklanamayacağını söyledi.

“Selahattin Demirtaş ile ilgili AİHM ihlal kararı verdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hamlemizi yaparız’ dedi bu karardan sonra. 2 Eylül’de Demirtaş ile ilgili tahliye kararı verdi mahkeme. 20 Eylül’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sahte evrak düzenleyerek Demirtaş’ı şüphelisi olmayan bir dosyaya dahil etti ve yeniden tutuklama kararı verdi. 21 Eylül’de Cumhurbaşkanı ‘bırakamayız’ dedi.
Dolayısıyla milletvekillerinin yargılandığı bütün dosyalar siyaset tarafından yönetiliyor. Abdullah Zeydan tahliye kararı verildi aynı mahkeme bir tutuklama daha verdi. İdris Baluken, Figen Yüksekdağ hepsinin durumu böyle. Biz burada Meclisin iradesini yargıya ipotek ettik.”

‘4 Kasım siyasi bir darbedir’

Tanrıkulu’nun ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da,4 Kasım’ın “siyasi bir darbe” olduğunu belirterek, “Bağımsız ve tarafsız yargı dediğimiz size bağlı yargıdır. O yargı sizin komisyonlarınız gibi çalışıyor” dedi.

“Sarayda oturan baş yargı ‘bırakamayız’ diyor. Bu aldığınız bütün kararlar siyasidir, darbedir. Siz siyasi rakiplerinizle siyaset yoluyla hesaplaşmıyorsunuz, yargı aracılığıyla hesaplaşıyorsunuz. HDP’nin terör ve şiddetin yanında durduğu iddiaları külliyen yalandı. Biz de size diyoruz lütfen terörle aranıza mesafe koyun. Ama bu mesafe 4 buçuk metreden uzak olsun. Bağdadi’yi İdlib’de öldürdüler. O İdlib’de kaç tane gözlem merkezi vardı? Demek ki siz aranıza mesafe koyacaksınız.”

‘IŞİD laboratuvarda kuruldu’

Oluç’un bu sözlerine karşı çıkan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, IŞİD’in laboratuvarda kurulmuş bir örgüt olduğunu söyledi.

HDP’nin ‘şiddetle arasına mesafe’ koymadığını savunan Muş, IŞİD’e en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu ileri sürdü.


Buldan: Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var

Previous post
Otogaza 10 kuruş zam
Next post
RTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT'tan istifa etti