Ana SayfaGüncelDemirtaş: Tahliye talep etmiyorum

Demirtaş: Tahliye talep etmiyorum

HABER MERKEZİ – HDP eski Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutuklanmalarının incelenmesi duruşmalı olarak gerçekleşti. Demirtaş duruşmaya SEGBİS’le bağlanırken, “Seçilmişlerin cezaevine atıldığı, katillerin ve tecavüzcülerin sokağa salındığı bir dönemde ben tahliye talep etmiyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandıkları 6-8 Ekim Kobani protestoları dosyası nedeniyle bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdiler.

Yüksekdağ ve Demirtaş hakkında 6-8 Ekim Kobani eylemleri nedeniyle 20 Eylül 2019’da tutuklama kararı verilmişti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, henüz iddianameleri hazırlanmayan Demirtaş ve Yüksekdağ’ın “tutuklanmalarının incelenmesi” 13 Aralık Cuma günü duruşmalı olarak gerçekleştirildi.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde görülen duruşmada Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutukluluklarının devamına karar verildi.

Figen Yüksekdağ, duruşmaya tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlandı.

Savunma vermeyen Yüksekdağ, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirtti.

Duruşmaya Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanan Selahattin Demirtaş ise “Benim hakkımda tutuklama kararını hakimler vermedi, hâkimler kaldırmayacaktır” dedi.

Yargılamanın siyasi olduğunu ifade eden Demirtaş, “Bize karşı siyaset eliyle ve yargı aracılığıyla aleni bir kumpas kurulmuştur. Bu tutuklama kararı da kumpasın bir devamıdır” diye konuştu.

SEGBİS’e çıkmayı neden kabul ettiğini de açıklayan Demirtaş, “Ben sadece bunları tarihe not düşmek için SEGBİS’e çıkmayı kabul ettim” dedi.

Demirtaş, “Hukukun ayaklar altına alındığı, seçilmişlerin cezaevine atıldığı, katillerin ve tecavüzcülerin sokağa salındığı bir dönemde ben tahliye talep etmiyorum. Diyeceklerim bundan ibaret” diyerek sözlerini noktaladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bu kez İstanbul: Alevi evleri işaretlendi, Valilik 'çöp husumeti' dedi
Sonraki Haber
25 kişilik liste var: İzmir'deki Las Tesis eylemine katılan kadınlara soruşturma