Ana SayfaGüncelDavutoğlu yeni parti başvurusunu yaptı

Davutoğlu yeni parti başvurusunu yaptı

HABER MERKEZİ – Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisi için resmi kuruluş işlemleri bugün itibariyle başlatıldı.

Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin resmi kuruluş başvurusu için bir heyet İçişleri Bakanlığı’na geldi.

Başvuru dilekçesini teslim eden heyetteki kişiler arasında eski AKP Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile eski milletvekili Feramuz Üstün ve eski Bursa Valisi İzzettin Küçük de yer aldı.

Davutoğlu’nun yarın Ankara’da yapacağı parti tanıtım toplantısında yeni partinin ismini ve logosunu açıklaması bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu, AKP Merkez Yürütme Komitesi’nde alınan ihraç kararı sonrası 13 Eylül’de partisinden “AK Parti’nin Türkiye’ye çare olma imkan ve ihtimali kalmamıştır” diyerek istifa etmişti.

İstifa açıklamasında ise “Bugünden itibaren yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” demişti.

Ahmet Davutoğlu kimdir?

26 Şubat 1959 tarihinde Konya’nın Taşkent ilçesinde doğdu.

İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Davutoğlu, 1983-84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdi.

1990’lı yıllarda Malezya’da Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik yapan Davutoğlu, burada 3 yıl boyunca Siyaset Bilimi Bölümü’nün başkanlığını yaptı.

1993 yılında doçent oldu ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev aldı.

Aynı zamanda 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademileri’nde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

Eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül aracılığıyla siyasete girdi.

2014–2016 yılları arasında AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevini yürüttü.

Bu görevinden önce 2009–2014 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası faizleri yüzde 12’ye indirdi
Sonraki Haber
Ne ilaçları veriliyor ne tedavi ediliyor: Hasta tutuklu Hüseyin Güdücü'nün durumu kritik