Ana SayfaÇalışma YaşamıMimar, mühendis ve şehir plancıları platform kurdu: ‘Özgür Baretlileriz’

Mimar, mühendis ve şehir plancıları platform kurdu: ‘Özgür Baretlileriz’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’dan İstanbul’a, Ankara’dan Mardin’e kadar birçok kentte, mühendislik ve örgütlenme başlıklarını tartışan mimar, mühendis ve şehir plancıları, ‘Özgür Baretlileriz’ diyerek “Özgürlükçü Mühendis Mimar Şehir Plancıları Platformu”nu kurduklarını duyurdu.

Mimar, mühendis ve şehir plancıları bir araya gelerek, “Özgürlükçü Mühendis Mimar Şehir Plancıları Platformu”nu oluşturdu.

Platformun deklarasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı.

Hazırlanan kuruluş deklarasyonunu platform adına Yekbun Sevdalı okudu.

Sevdalı, mücadeleyi büyütmek ve mücadelelerini toplumsal mücadeleyle bütünleştirmek iddiasıyla bir araya geldiklerini söyledi.

“Bizler, Özgürlükçü Mühendis Mimar Şehir Plancıları olarak hem mesleki hem de toplumsal alanda bu ekonomik, sosyal, psikolojik ve ekolojik krizden çıkışın kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik siyaset ekseninde tutum ve uygulamalarla sağlanabileceğini öngörmekteyiz.”

Diyarbakır’dan İstanbul’a, Van’dan İzmir’e, Ankara’dan Mardin’e, Urfa’dan Mersin’e ve daha birçok ilde, mühendislik ve örgütlenme başlıklarını tartışarak platformu pratiğe geçirme kararı alındığı belirtildi.

Deklarasyonda, “Hem mesleki hem de toplumsal alanda bu ekonomik, sosyal, psikolojik ve ekolojik krizden çıkışın kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik siyaset ekseninde tutum ve uygulamalarla sağlanabileceğini öngörmekteyiz” denildi.

Açıklamanın tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Previous post
Hatay'da demir çelik fabrikasında patlama
Next post
Oyuncu Hale Akınlı hayatını kaybetti