Ana SayfaGüncelBerlin Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanı Jeremy Irons

Berlin Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanı Jeremy Irons

HABER MERKEZİ – Bu yıl 70’incisi 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Berlin Film Festivali’nin jüri başkanlığını Britanyalı aktör Jeremy Irons yapacak.

Bu yıl 70’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) 20 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Festivalin Artistik Direktörü Carlo Chatrian tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 71 yaşındaki Oscar ödüllü sinema ve tiyatro oyuncusu Jeremy Irons’ın festivalin jüri başkanlığını yapacağı duyuruldu.

“Kendine özgü stili ile Jeremy Irons, sinema yolculuğum boyunca bana eşlik eden bazı ikonik karakterleri somutlaştırdı ve beni insanların karmaşıklığından haberdar etti. Yeteneği ve hem sanatçı hem de yurttaş olarak aldığı seçimler nedeniyle Berlinale’nin 70. yılında Jüri Başkanı olarak ağırlamaktan gurur duyuyoruz.”

Irons ise jüri başkanı seçilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Berlinale, uzun zamandır hayran olduğum ve her zaman katılmaktan keyif aldığım bir festival. Jüri başkanı olmak benim için büyük bir zevk ve dikkate değer bir onur. Festival için Berlin’de olmak bana sadece o büyük şehri hatırlatmakla kalmayıp aynı zamanda festival tarafından seçilen bu yılki film üretimini izleme fırsatı ve ardından da jüri üyeleri ile değerlerini tartışma fırsatı verecek.”

Jeremy John Irons hakkında

Irons, 19 Eylül 1948 yılında Britanya’da doğdu.

Tiyatro oyunları, müzikaller ve TV dizileriyle başladığı oyunculuğa sinemayla devam ediyor.

Lolita (1997), Kafka (1991), Cennetin Krallığı (2005) gibi filmlerde rol alan Irons, şu an HBO dizisi “Watchmen”de oynuyor.

Irons, 1991’de Talihin Dönüşü (Reversal of Fortune) filmdeki rolüyle En İyi Oyuncu Oscar ödülünü ve Altın Küre ödülünü almıştı.




Önceki Haber
Eski HDP Milletvekili Demirel'e 7,5 yıl hapis cezası
Sonraki Haber
Hükümetten nafaka açıklaması