Ana SayfaGüncelErdoğan’ın “anlaşmalara sadık değiller” çıkışına Rusya’dan yanıt

Erdoğan’ın “anlaşmalara sadık değiller” çıkışına Rusya’dan yanıt

HABER MERKEZİ – Suriye ordusu İdlib’deki ilerleyişini sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’ya tepki göstererek, “Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” sözlerine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanı Zaharova, “Suriye’de çözüm konusunda üstlendikleri yükümlülüklere bağlı olduklarını” söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” açıklamasına Rusya’dan yanıt geldi.

Sputnik’in aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine “Üstlendiğimiz yükümlülüklere bağlıyız” yanıtını verdi.

Erdoğan, Suriye ordusunun İdlib’e yönelik askeri harekatı nedeniyle Rusya’ya tepki göstermişti.

Rusya ile Soçi ve Astana’da bazı görüşmeler olduğunu ve anlaşmalar yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Bu anlaşmalara Rusya’nın sadık kalması halinde biz de aynı sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” demişti.

ABD’den göç uyarısı

Öte yandan ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının İdlib’e son üç günde 200 hava saldırısı düzenlediğini, saldırılardan kaçan 700 bin kişinin Türkiye sınırına doğru hareket halinde olduğunu açıkladı.

Jeffrey, Suriye’nin kuzeybatısından Türkiye sınırına başlayan göçün ‘uluslararası kriz’ yaratacağını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ali Babacan'dan mesaj: En kısa sürede huzurlarınızda olacağız
Sonraki Haber
Corona virüsü: Salgın hızla yayılıyor, Dünya Sağlık Örgütü 'acil durum' ilan etti