Ana SayfaGüncelPera Müzesi’nde yol filmleri: ‘Bir Yolculuktan Hatıralar’

Pera Müzesi’nde yol filmleri: ‘Bir Yolculuktan Hatıralar’

HABER MERKEZİ – Pera Müzesi 5 Şubat-1 Mart tarihleri arasında “Bir Yolculuktan Hatıralar” adlı seçkiyle yol filmlerine ev sahipliği yapacak. Seçkide “Kanlı Toprak” ve “Biletler”in de aralarında bulunduğu beş film izleyici ile buluşacak.

Pera Müzesi “Bir Yolculuktan Hatıralar” seçkisine ev sahipliği yapacak.

5 Şubat-1 Mart tarihleri arasındaki seçkide ABD, Britanya, İtalya, İran, Brezilya yapımı beş film izleyici ile buluşacak.

Gösterimler ücretsiz olacağı seçkide yer alan filmler şöyle:

  • Seri katil Charles Starkweather’ın gerçek hikayesine dayanan ve Terrence Malick’in ilk uzun metraj filmi olan Kanlı Toprak (Badlands, 1973) 1950’lerin South Dakota eyaletinde 15 yaşındaki dalgın ve hayalperest Holly ile James Dean’e benzeyen 25 yaşındaki çöpçü Kit’in aşkını ve onların, Amerika’nın orta batısında polisten kaçarken nasıl ortalığı kana buladıklarını anlatıyor.
  • Abbas Kiyarüstemi, Ken Loach ve Ermanno Olmi’nin Biletler (Tickets, 2005) filmi Orta Avrupa’dan Roma’ya uzanan bir tren yolculuğunun hikayesini odaklanıyor.
  • Marcelo Gomes ve Karim Aïnouz’un Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum (Viajo Porque Preciso, Volto Porque te Amo, 2009) filmi Brezilya’nın kuzeydoğusundaki yarı kurak ve izole bir bölgeye gönderilen jeolog José Renato’nun ziyaret ettiği mekânlarda boşluk, terk edilme ve yalnızlık duygularıyla yüzleşmesini izleyiciye aktarıyor.
  • Emmett Malloy’un Big Easy Express’i (2014) Edward Sharpe&The Magnetic Zeros, Old Crow Medicine Show ve Mumford&Sons adlı müzik gruplarının altı şehir, nostaljik bir tren ve raylarda binlerce kilometrelik ABD turnesini belgeliyor.
  • Andrea Arnold’un American Honey’i (2016) aile içi şiddet ve yoksulluktan ibaret hayatını ani bir kararla geride bırakan 18 yaşındaki Star’ın, dergi aboneliği satan bir gruba eklenerek çıktığı uzun yolculuğu merkezine alıyor.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa'da şoför 'üstü kirli' diye çocuğu otobüsten indirdi, tepki gösteren yolcuyu darp etti
Sonraki Haber
Akşener Kızılay üzerinden krize dikkat çekti: İşsiz sayısı 7 milyona ulaştı