Ana SayfaGüncelDemirtaş: ‘Devran’ dönüyor, AKP bunu göremiyor

Demirtaş: ‘Devran’ dönüyor, AKP bunu göremiyor

HABER MERKEZİ – HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, sağlık durumu, hakkındaki davalar, HDP’nin 23 Şubat’ta yapacağı kongre ve “Devran” kitabının okuma tiyatrosu olarak uyarlanması sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin bir dizi değerlendirmelerde bulundu.

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesinden Hüseyin Kalkan’ın sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz haftalarda sağlık problemleri yaşayan Demirtaş, bu yönde yöneltilen soruya sağlık durumuna dikkat etmeye çalıştığını, ‘dışarıdaki doktorlarının’ son tetkik ve tahlil sonuçlarına dair önerileri ile ilaç tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Hakkındaki soruşturma ve kovuşturmalara dair bilgi veren Demirtaş, tamamı konuşmalarından ibaret olan 122 fezlekenin birleşip sonuçlanarak 9 davaya, 20 de soruşturmaya ulaştığını ifade etti.

“Hepsi AKP’nin açık siyasi operasyonu sonucunda açılmıştır. Buradan bakınca aslında hakkımda tek bir dava var gibi de düşünülebilir, o da AKP’nin yürüttüğü intikam davasıdır.”

“Yüzde 20’nin altına düşer”

İktidarın uzun zamandır krizler yaşadığını belirten Demirtaş, muhalefetin güçlendikçe AKP’deki çözülmenin derinleşeceğini söyledi.

“Siyasetin öncü güçleri biraz daha cesur ve kararlı muhalefet yürütebilseler AKP birkaç aya kalmaz yüzde 20’nin altına düşer. Ve ilk seçimde baraj sorunu yaşayan bir partiye dönüşür.
“Ben siyaset adına umutluyum, çünkü halk mücadeleden asla vazgeçmiyor. En azından potansiyel olarak bu böyledir. Açığa çıkması için de daha güçlü planlamaları hayata geçirmek gerekir. Bu da dediğim gibi, siyasi öncü güçlerin görevidir.”

HDP kongresi

HDP’nin 23 Şubat’ta yapacağı 4’üncü Büyük Olağan Kongresi için ise Demirtaş şunları söyledi.

“Bu kongre ile birlikte HDP’nin sıkıştırıldığı cendereden kurtulup siyaset sahnesine yeniden güçlü bir giriş yapma imkanı var. Eğer başarabilirse HDP, Türkiye siyasetine yön veren öncü güce de dönüşebilir. Bu çerçevede kendine güvenen, inanan, iddialı olan herkesin kongrede görev talep etmesi gerekir. Bu vesileyle şimdiden, hem görev almak hem de kongreye izleyici olarak katılmak için tüm halkımıza çağrı yapıyorum. Herkes elindeki tüm gücüyle HDP’ye sahip çıkmalıdır.”

“Devran” oyunu

Demirtaş’ın yazdığı öykü kitabı “Devran”, 11 Ocak’ta oyuncular Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşınmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyununa gidenleri hedef almış, oyunu izleyenler arasında olan Kadir İnanır için de “Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” sözlerini kullanmıştı.

Demirtaş, kitabının okuma tiyatrosuna uyarlanması sonrası yaşanan bu tartışmalara ilişkin de konuştu.

“Devran, deyim yerindeyse ortalığı karıştırdı. Bu kitapta bizim göremediğimiz ne var ki, bu kadar korkuttu?”  sorusuna Selahattin Demirtaş, “Siz her şeyi görüyorsunuz, göremeyen onlar, yani AKP iktidarı. ‘Devran’ dönüyor ve onlar bunu göremiyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok” yanıtını verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trans kadın Esra Ateş'i öldüren Olcay Saka'ya indirimli 25 yıl hapis
Sonraki Haber
Siirt'de 6 yaşındaki öğrenciyi şiddete maruz bırakan öğretmen açığa alındı