Ana SayfaGüncelMetin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

HABER MERKEZİ – Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları belli oldu.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin bu yılki kazananları açıklandı

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen yarışmada ödüller beş ayrı dalda verildi.

  • Yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü, Cumhuriyet gazetesinde 13 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan “Köşk karşılığı temizlik”haberiyle Seyhan Avşar kazandı.
  • Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Özgür Söylemez ve Gülbahar Gündüz’ün, Artı TV’de yayımlanan ve sınır kapılarının açıldığı açıklaması üzerine Pazarkule sınır kapısına gitmeye çalışan mültecileri konu alan haberi kazandı.
  • Deniz Sarıgil, Cumhuriyet’te yayımlanan “Bu gözlere iyi bakın” isimli fotoğrafı bu yılki fotoğraf ödülünü kazandı. Sarıgil, 11 Eylül 2019 günü Ankara Güvenpark’ta “İşsizim, açım” diyerek kendisini yakan Recep Peker isimli yurttaşın fotoğrafını çekmişti.
  • Yerel Gazetecilik Ödülü’nün bu yılki sahibi ise ‘Dersimspor otobüsü’ haber dizisiyle Tunceli Emek gazetesinden Hüsniye Karakoyun oldu.
  • Bu yılki yarışmada yaşıma jürisi, cezaevlerindeki tüm gazeteciler adına bir Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı. Jüri Özel Ödülü Basın Müzesi’ne teslim edilecek.

Jüride kimler vardı?

Ödülleri Banu Tuna, Burcu Karakaş, Hüseyin Aykol, İpek Özbey, Kamil Tekin Sürek, Mesude Erşan, Murat Sabuncu, Nazım Alpman’dan oluşan yarışma jürisi belirledi.

‘Corona’ salgını nedeniyle tören yapılamayacak

Her sene Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da yapılan ödül töreni ise bu yıl, Corona virüsü salgını nedeniyle yapılamayacak.

Bu seneki törenin 24’üncüsü düzenlenecek yarışmanın ödül töreniyle birleştirileceği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kredi kartı faiz oranları düşürüldü
Sonraki Haber
Covid-19 salgını: Sosyal bilimcilerden çağrı ve bir dizi talep